Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Maden kommer med elektrisk lastbil

Onsdag 20. september 2017 kl: 10:42
Af: Redaktionen

Den norske storkøkken-grosist Cater AS i Drammen har fået støtte Enova til at købe en elektrisk 5,2 ton lastbil til transport af mad til eksempelvis børnehaver og storkøkkener i Østlandet, Enova er ejet af det norske olie- og energiministerium og støtter initiativer, der kan være med til at nedbringe CO2-udslippet, udvikle energi- og klimateknologi og styrke forsyningssikkerheden i Norge


Maden kommer med elektrisk lastbil
Hos Cater AS har man i de seneste år oplevet ændrede krav fra kunderne mod en mere bæredygtig transport. Dertil kommer, at teknikken er blevet mere udviklet.


- Det betyder, at vi har valgt gradvist at omlægge ti en grønnere bilpark, siger Bjørn Garder, der er daglig leder hos Cater AS.


Ind til nu har Cater AS investeret i to lastbiler, der kører på biogas, og som bliver leveret i løbet af efteråret. 


- Nu har vi så fået støtte fra Enova til at købe en el-lastbil, siger han videre.


El-lastbilen, som Cater AS i Drammen har bestilt, er en 5,2 tons lastbil, der bliver bygget på med kølekasse. Bilen skal bruges til at bringe madvarer ud til storkøkkener, børnehaver og lignende - først og fremmest i Asker og Bærum.


Enova støtter investeringen med 400.000 norske kroner.


- Tidligere i år etablerede vi et støttetilbud for indkøb af udslipsfrie biler i erhvervslivet for at bygge dette marked op. Elektrificering er et af de vigtigste tiltag for at skære udslippene fra bilparken ned. Vores mål er en tilsvarende udvikling på det professionelle marked, som vi har set hos provatbilerne, siger markedschef Ole Aksel Sivertsen hos Enova.


I Norge er der gennem de seneste år sket et markant skift fra benzin- og dieseldrevne biler til el-biler.


Hos Cater AS peger Bjørn Garder på, at virksomhedens el-lastbil blot er starten.


- Vi har set, at batterikapaciteten nu er blevet god nok til, at selv distributionsbiler med køleanlæg kan køre i et normalt driftsmønster. Store dele af norsk erhvervsliv har biler i denne størrelse, og gode erfaringer hos Cater A/S vil kunne overbevise mange, som ind til nu har troet, at batteridrift var en umulighed, siger Bjørn Garder.


Han peger videre på, at erfaringerne om, hvordan el-lastbilen, der efter planen skal leveres i vinteren 2018, fungerer i praksis, vil blive afgørende for den videre udskiftning af bilparken hos Cater AS.


- Det er foreløbigt dyrt at investere i miljøvenlige distributionskøretøjer. Der er et meget begrænset udvalg af el-lastbiler, og priserne er meget højere, end på dieselkøretøjer. Selv med støtten fra Enova udgør købet af el-lastbilen en betydelig meromkostning, siger han.


Cater AS leverer mad til små og store kunder på Østlandet i Norge Selskabet samler frem mod første halvår 2018 virksomheden og flytter afdelingerne i Mjøndalen, Mysen og Kongsvinger til et nyt anlæg i Lierskogen. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nyt samarbejde skal hjælpe flere tunge el-køretøjer ud på vejene
- En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid
- Tysk busmagasin fik ledbusser linet op til test
- Fredag 3. maj 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Godstog kørte med trailere fra terminal i Hirtshals
- Færdselsstyrelsen udsender vejledning om indplacering af lastbiler i CO2-emissionsklasser
- Færgerederi sælger hurtigfærge fra 1998
- Batteri-elektrisk lastbil kan komme i stødet på kort tid
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Danmarkshistoriens største havvindsudbud er sat i gang

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst