Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DEBAT:

Nationale og internationale vognmænd er ikke fjender

Tirsdag 27. januar 2015 kl: 11:18
Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD's administrerende direktør Jacob Chr. Nielsen efterlyser en bedre forståelse mellem vognmændene. Han mener, at der gennem de seneste år er gravet nogle grøfter mellem på den ene side de vognmænd, der kører nationalt i Danmark og på den ande side de vognmænd, der beskæftiger sig med internationale transporter

I denne uge sætter ITD spot på den internationale lastbiltransport ved tre åbne debatmøder rundt om i landet. Vores håb er at skabe en lidt bedre forståelse på tværs af nogle grøfter, som i de seneste år er gravet dybere og dybere i den danske transportdebat.


Vores medlemmer beskæftiger sig alle med at flytte gods. En stor del kører kun i Danmark, mens andre kører internationalt imellem EU's lande. Markedsvilkårene er vidt forskellige - men er de nationale og de internationale vognmænd fjender, og er det ene bedre end det andet?


Nej, ikke i ITD i hvert fald. Alle kan få hjælp og opbakning hos os, så længe regler og love bliver overholdt. Nationale, internationale, store og små.


Vi taler ikke nogen af dem efter munden, men vi forfølger absolut heller ikke virksomheder, som drives lovligt og professionelt.


De internationale vognmænd har gennem de senere år måttet stå model til meget i den danske debat. Ved vores debatmøder, kan du møde tre forskellige internationale transportvirksomheder, som har måttet se sig anklaget for ulovligheder i medierne af ministre, EU-parlamentarikere eller organisationer.


Debatmøderne giver lejlighed til at høre, hvordan de selv opfatter deres forretningsmodel og deres situation.


Et centralt spørgsmål er, hvordan danske transportvirksomheder kan tage kampen op på det internationale marked, når konkurrencen med udenlandske transportører med lav løn er helt åben og fri?


Et andet spørgsmål er, i hvor høj grad de internationale transportvirksomheder forrykker konkurrencen på det danske nationale marked, hvor det jo er danske vilkår, der køres på.


Vi giver mikrofonen til nogle virksomheder, som har stået i skudlinjen i en folkedomstol, hvor mulighederne for at forsvare sig er begrænsede. Men vi giver også mikrofonen til dig, hvis du møder op med nysgerrige spørgsmål og gode argumenter.


Vi tror på, at det danske transporterhverv har brug for faktabaseret dialog og samling - ikke splid, mistro og mudderkast.


ITD's ståsted i debatten skal ingen være i tvivl om: Vi er en organisation for virksomheder. Vi er ikke en fagforening, som kun kan få øje på problemstillinger om løn og arbejdsmiljø. Vi er heller ikke 'Ondskabens Imperium', som ønsker arbejdsmarkedet bombet tilbage til stenalderen.


ITD står for moderne, fremadrettet og ansvarlig virksomhedsledelse på transportområdet. Det indebærer ordentlige arbejdsforhold og samfundssind, men også økonomisk ansvarlighed og afsæt i markedets realiteter.


Vi håber på nogle gode debatter og glæder os til at se dig!


Jacob Chr. Nielsen
Administrerende direktør i ITD




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern fragtede mere gods og flere passagerer i april
- Aalborg-virksomhed kører ud med syv-akslet vogntog
- Vejdirektoratet vil teste støjreducerende asfalt fire steder i landet
- Politiet kontrollerede 130 tunge køretøjer - halvdelen udenlandske - og skrev 39 sager
- Vognmand er daffet hjem til Herfølge med fire-akslet asfalttiptrailer
- Fejedreng blev lastvognsmekaniker - og vinder af pris
- Fribredden over Lillebælt bliver reduceret et par uger i maj
- Vognmand tog to-akslet trækker med sig til Møn
- Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el
- Nyt samarbejde skal hjælpe flere tunge el-køretøjer ud på vejene
- Landets veje lægger asfalt til mange køer
- En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst