Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

MAN tager bussen til Århus

Onsdag 3. juni 2009 kl: 10:03
Share  


Af: Jesper Christensen

MAN tager bussen til Århus
MAN Last og Bus A/S har leveret otte nye lavgulvsbusser til Århus Sporveje.

Århus Sporveje, der kører bybusserne i Århus, har taget otte nye MAN-busser i brug. Busserne har lavt gulv og plads til 100 passagerer

MAN tager bussen til Århus
De otte nye MAN-busser hos Århus Sporveje har eksempelvis indbygget videoovervågning og en luftstyret rude, der på få sekunder kan skyde op og skærme chaufføren.
Med MAN Lion's City L 13,7 m. vil Århus Sporveje være i forreste række med udviklingen indenfor passagerkomfort, miljø og sikkerhed.
Det fremfører MAN Last og Bus A/S i forbindelse med, at Århus Sporveje har fået leveret otte nye MAN-busser.
MAN Last og Bus peger også på, at de nye MAN lavgulvsbybusser er teknisk med helt fremme med hensyn til sikkerhed og komfort.

MAN om de nye busser
MAN fremhæver følgende ved de nye busser, som fremover er en del af bus-flåden hoa Århus Sporveje:

"Den lave indstigning og gulv gør det nemt at komme ind og rundt i bussen og passagerstolene i eksklusiv bybuskvalitet og den elektronisk styrede luftaffjedring gør køreturen behagelig. De 13,7 m lange busser kan transportere 42 siddende og 58 stående passagerer. Busserne er forsynet med kørestolsrampe og særlig plads til kørestolsbruger samt 4 pladser med armlæn og holdegreb indrettet til dårligt gående passagerer.
Sikkerhedsmæssig er MAN Lion's City L på topniveau, med EBS ( elektronisk bremsesystem), ASR (antispin regulering), ABS ( antiblokeringssystem) samt en UDS boks, der lagrer oplysninger i forbindelse med færdselsuheld. Som en yderligere sikkerhedsdetalje er busserne udstyret med videoovervågning af de bagerste døre
og hele passagerområdet videoovervåges med optagelse på harddisk for at sikre mod vold og hærværk. Af hensyn til chaufførernes sikkerhed er der i døren, ind til deres arbejdsplads, bygget en luftstyret sikkerhedsrude der på få sekunder afskærmer dem fra passagerområdet.
MAN Lion's City L med en 360 hk. dieselmotor er leveret i den særlige skrappe miljøudgave kaldet EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle), som overgår miljøkravene i Euro 5 normen, der træder i kraft i løbet af 2009. Tidligere har det kun været gasbusser, som kunne opfylde denne miljønorm. MAN opfylder EEV normen uden tilsætning af AD Blue.
MANs Lion's City L er endvidere en af de mest støjsvage dieselbybussser på markedet i dag til gavn for passagerne og Århus' borgere."

Volvo har gennem mange år været det dominerende bus-mærke hos Århus Sporveje. Scania og Solaris har dog også leveret busser til selskabet, som nu også har fået MAN i busflåden.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Magasinet Bus 5 - 2020 er udkommet
- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Rederi sender større hurtigfærge til Bornholm
- Motorcyklist sparkede sidespejl af bus
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020
- Postkassen er åben for forslag og idéer
- Skandinavisk flyselskab genoptager flyvningen på en række ruter
- Taxi’er får afskærmning
- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker
- Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp

Kommentarer til artiklen:
Pensionist
Det er mere et spørgsmål, end en kommentar. Jeg er handicappet pensionist der har anskaffet sig en rejsescooter som han foldes sammen til en kuffertlignende apparat, den vejer ca. 25 kg. Min erfaring med linie 17, er nogle busser med indstigning til en trappe, hvor jeg ikke kan tage min rejsescooter med. Er det muligt at få oplyst hvilke tider der kører busser med lav indstigning, som evt. kan sænkes yderligere ?
Benny Bjergbæk
Havlundsvej 36
8250 Egå
31-08-2017 16:01:29


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst