Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Århus Sporveje vandt udbud

Mandag 7. april 2008 kl: 06:25
Share  


Af: Mikael Hansen

Første udbud af bybuskørsel i Århus blev vundet af den nuværende operatør

Århusianerne kan se frem til en periode med mere ro om bybuskørslen end i de foregående to-tre år. Al bybuskørsel skal nemlig stadig udføres af Busselskabet Århus Sporveje efter det første udbud af bybuskørsel i byen. Midttrafik har vurderet, at tilbuddet far Århus Sporveje var det bedste og tildeler derfor kørslen til dem. Det skriver Midttrafik i en pressemeddelelse
Århus Sporveje har siden 1. januar 2007 været en del af Midttrafik, og tilbuddet er derfor juridisk set en intern kalkulation af, om det kan svare sig økonomisk at udlicitere opgaven frem for at løse den selv. Da tilbuddet fra Århus Sporveje samlet set vurderes som det bedste, skal udbuddet formelt annulleres, og kørslen tildeles Århus Sporveje.

Spænding om udfaldet
Der har været stor spænding om udfaldet, fordi afstanden i tilbudspris mellem de to billigste tilbud var under 2 kr. pr. køreplantime. Tilbuddene kom fra Århus Sporveje og City-Trafik. Det kunne derfor være små detaljer i tilbuddene, som kunne afgøre udbuddet. De øvrige tre bydere havde tilbudt langt højere timepriser.
Tilbudsprisen fra Århus Sporveje er markant lavere end den nuværende kontraktbetaling, trods indsættelse af nye busser og andre kvalitetsforbedringer. Midttrafik og Århus Sporveje sparer anslået 6-7 millioner kroner om året i kontraktbetaling sammenlignet med 2007. Den udbudte kørsel udgør cirka 20 procent af bybuskørslen i Århus. Næste udbud af bybuskørsel har Midttrafik annonceret til 2010.

Rationalisering i Århus Sporveje
Århus Sporveje var indtil 31. december 2006 et rent kommunalt busselskab, som selv stod for både planlægning og udførelse af bybuskørslen i Århus. Siden kommunalreformen har selskabet været ejet af Midttrafik. Århus Sporveje har i flere årtier været Danmarks dyreste busselskab, men de seneste år har selskabet været gennem en hård rationaliseringsproces, som blandt andet skulel forberede selskabet til udbud.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- - Vi blev mødt af en imødekommende og veloplagt minister
- Redningskoncern forbedrer indtjeningen - og retter op på tidligere handlinger
- Redningskoncern styrker sin ledelse
- Vognmand tippede tiptraileren til ære for fotografen
- - Gennemsnittet er på den rigtige side af fire kilometer
- Det er dyrt, når busserne sidder fast i trafikken
- Pendlingen er steget med 35 procent på 15 år
- Det er uacceptabelt med selfies i trafikken
- Hver tiende har taget taget billeder bag rattet
- Transportkoncern gennemfører køb af konkurrent
- Tre nye betonkanoner ruller ud
- Entreprenør-virksomhed hejser med wire

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst