Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Banedanmarks direktør er kommet i søgelyset for at have udelukket en leverandør

Mandag 25. januar 2016 kl: 10:30
Af: Jesper Christensen

Transport- og Bygningsministeriets departement har besluttet at indlede en disciplinær undersøgelse af administrerende direktør for Banedanmark Jesper Hansens rolle i en sag, hvor virksomheden Ravn Bane ApS blev udelukket fra at komme ind som leverandør til Banedanmark. I slutningen af sidste år blev Banedanmarks direktør meldt til politiet for embedsmisbrug

Anmeldelsen førte senere til, Københavns Politi sigtede Jesper Hansen for embedsmisbrug. I den undersøgelse, som Transport- og Bygningsministeriets departement sætter i gang, vil Kammeradvokaten vil være udspørger i undersøgelsen, som gennemføres efter tjenestemandslovens principper. Kammeradvokaten har ved undersøgelsen af Jesper Hansen mulighed for at inddrage andre relevante ansatte i Banedanmark.


- Jeg kan bekræfte, at mit departement har modtaget nye oplysninger i sagen, og at det er besluttet at indlede en disciplinær undersøgelse af Jesper Hansens rolle i nedlæggelsen af forbud mod at bruge Ravn Bane ApS i Banedanmark. Jeg har ikke yderligere kommentarer til sagen. Det gælder også det forhold, at Jesper Ravn har politianmeldt Jesper Hansen, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).


Han siger også, at det er korrekt, at Jesper Ravn har takket nej til et fremsat tilbud om en erstatning på 1,2 millioner kroner. Det betyder, at retssagen fortsætter ved domstolene. Hvis Jesper Ravn havde taget mod tilbuddet, ville han ikke have kunnet føre sagen ved domstolene.


Kammeradvokaten vurderer de nye oplysninger, herunder om de har betydning for erstatningsspørgsmålet. 


Ravn Bane ApS havde ved afslutningen af 2013/2014-regnskabsåret en bruttofortjeneste på 8.191.000 kroner, et overskud før skat på 90.000 kroner og på 65.000 kroner efter skat, en egenkapital på 90.000 kroner og en balance på 2.275.000 kroner.


Jesper Hansen fratæder sin stilling som administrerende direktør for Banedanmark 31. marts, når hans åremålsansættelse udløber. Han vil da være 62 år.


Jesper Hansen var før sin ankomst til Banedanmark direktør i Statens Bilinspektion i fem år og i den efterfølgende omdannelse til Applus Danmark A/S. Jesper Hansen har før det været økonomichef i DSB og rederichef i DSB Rederi, hvor han blandt andet stod i spidsen for omdannelsen til DSB Rederi A/S, der efter hans tid i rederiet blev til det nuværende Scandlines. Jesper Hansen er uddannet cand. oecon.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godstog kørte med trailere fra terminal i Hirtshals
- Danmarks største containerhavn øgede sin markedsandel
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Der er behov for styrket samarbejde
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Broarbejde blev beskyttet for vind og vejr
- Starten af året har budt på mange tog til tiden
- Tog mellem Silkeborg og Herning er stadig aflyst
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst