Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flere rejser med hurtig togforbindelse

Onsdag 15. juli 2015 kl: 11:00
Af: Jesper Christensen

Flere og flere tager Sveriges hurtigste tog, X 2000, når det skal mellem Göteborg og Stockholm. I juni steg antallet af rejsende med omkring 10 procent sammenlignet med juni sidste år

For at imødekomme den stigende efterspørgsel har SJ fordoblet antallet af pladser på de mest populære afgange. Der er planer om at øge antallet af pladser med X 2000 fra efteråret.


- Rejsende fortsætter med at strømme til hurtigtoget i takt med, at vi har indsat flere tusinde ekstrapladser. Vi havde gerne sat endnu flere pladser in på nogle afgang, hvis vi havde kunnet, siger Maria Hofberg, der er forretningschef hos SJ.


Ifølge SJ ser interessen for at tage hurtigtoget ud til at holde i juli. Hidtil ligger stignigen på samme niveau som i juni.


SJ ser flera forklaringer på den øgede interesse for at rejse med X 2000. 


- Den korte sammenhængende rejsetid og afgange mindst én gang i timen i begge rentier gør hurtigtoget både tilgængeligt og bekvemt. At toget er en klimasmart måde at rejse på, spiller også ind, siger Maria Hofberg.


Den største stigning er sket blandt rejsende på første klasse, som ud over rejsen har adgang til lounge’r i både Göteborg og Stockholm. Her er der tale om en stigning på 20 procent. i juni.


- Muligheden for at anvende rejsetiden til at hvile, arbejde eller socialt samvær ugeneret af indtjekning og sikkerhedskontroller lokker flere og flere forretningsrejsende - ikke mindst fra flyene, siger Maria Hofberg.


SJ gennemførte forrige år en række prissænkninger, som har fået flere og flere til at vælge hurtigtoget X 2000 - ikke mindst forretningsrejsende. SJ har mødt den stigende efterspørgsel ved at fordoble antallet af pladser fra 300 til 600 på de mest populære afgange mellem Göteborg og Stockholm.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Danmarks største containerhavn øgede sin markedsandel
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Der er behov for styrket samarbejde
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Broarbejde blev beskyttet for vind og vejr
- Starten af året har budt på mange tog til tiden
- Tog mellem Silkeborg og Herning er stadig aflyst
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Tog er aflyst mellem Silkeborg og Herning i weekenden og mandag - måske længere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst