Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportorganisation: EU's kommende transportkommissær klarede sig fint

Onsdag 1. oktober 2014 kl: 19:54
Af: Redaktionen

Den kommende EU-kommissær på transportområdet, Maros Sefčovič, klarede sig efter transportorganisation ITD's vurdering fint ved høringen i EU-Parlamentet som optakt til afstemningen om den nye EU-kommission

For den kommende kommissær i EU på transportområdet, slovakken Maros Sefčovič, er der ingen tvivl om, hvilken betydning transportsektoren spiller for Europa. Det gjorde han klart ved transportudvalgets høring af den nye kommissær tirsdag. 


- Transporten er rygraden i det moderne samfund. Men vi er nødt til at sikre, at vi kan organisere vores godsvejstransport bedre, lød det fra Maros Sefčovič, som efterlyste en mere effektiv udnyttelse af lastbilerne.


Maros Sefčovič talte gentagne gange om behovet for at forenkle og tydeliggøre reglerne på transportområdet, så det er lettere for medlemsstaterne at gennemføre og håndhæve dem. Det skal blandt andet ske ved et gennemgribende eftersyn af de nuværende regler om cabotage og ved at indføre et nyt adfærdskodeks som svar på de sociale udfordringer, der er omkring internationale lastbilchauffører. Fokus på effektiviseringer og grønnere transport var ligeledes en af den kommende kommissærs vigtige prioriteter.
 

Maros Sefčovič påpegede, at cabotage-systemet er brudt sammen. Han foreslog derfor et omfattende gennemsyn af de nuværende regler på området. En udmelding der bliver mødt med tilfredshed hos ITD.


- Ligefrem at tale om et sammenbrud af cabotage-systemet er måske en stramning, men vi er enige i, at der er problemer. Der skal blandt andet gøres op med det skråplan, hvor reglerne fortolkes forskelligt i landene. Simplere regler, som er nemme at kontrollere, er ganske givet nøglen til at låse op for den polariserede debat om international transport, siger ITD's erhvervspolitiske chef Nikolaj Stig Nielsen og fortsætter:


- Det er klart, at det stiller branchens udøvere bedre, hvis alle lande benytter ens, simple og letforståelige regler, og hvis de håndhæves på samme måde. I vores ører er der derfor primært tale om positive takter fra den nye kommissær.
 

Næste skridt i processen er, at udvalget for transport og TRAN skal udfærdige sin vurdering af Maros Sefčovič, inden EU-Parlamentet stemmer om den samlede EU-kommission i midten af oktober.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færgerederi får ny ny direktion
- Dagligvarer kommer med to nye kølebiler
- Skib lastet med træ-, plastik- og metalaffald brød i brand i Køge Havn
- Danmarks største containerhavn øgede sin markedsandel
- Kranproducent ved Aarhus løftede 2023 op på et tilfredsstillende resultat
- Færdselsstyrelsen udsender vejledning om indplacering af lastbiler i CO2-emissionsklasser
- Færgerederi sælger hurtigfærge fra 1998
- Sammensluttede fagforeninger fik godt fem millioner ind
- Arbejdsgiverorganisation fortsætter med samme formand
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Batteri-elektrisk lastbil kan komme i stødet på kort tid
- Sammensluttede fagforeninger fik godt to millioner ind

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst