Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svensk undersøgelse: Bæredygtige transporter er vigtigere end transporttiden

Tirsdag 23. september 2014 kl: 10:10
Af: Jesper Christensen

Den svenske transportkoncern, Green Cargo, der har fokus på transport med tog, har fået lavet en undersøgelse af et uafhængigt analyseinstitut for at finde ud af, hvad kunderne synes om bæredygtige transporter. Et af resultaterne er, at otte ud af ti er parate til at acceptere en leveringstid på tre dage i stedet for én dag, hvis det betyder en reduktion afCO2-udslippet på 80 procent

Undersøgelsen, der blev gennemført i løbet af august af analyseinstituttet Ipsos, så på den almindelige opfattelse af miljøvenlige transporter. Undersøgelsen viser, at der er bred støtte til at mindske CO2-udslippet, for fremtidige satsninger på jernbaneområdet samt for sunde konkurrenceforhold og arbejdsvilkår på transportområdet.


- Vi ser, at der findes en stor vilje ti at skabe forudsætninger for holdbare transporter, der mindsker Sveriges samlede CO2-udslip. Men for at få en reel effekt skal virksomhederne være parate til at tænke lidt nyt og til at tilpasse sine eksisterende logistikkæder, siger Jan Kilström, der er administrerende direktør i Green Cargo.


- Det kræver derudover politiske beslutninger som styrer mod jernbanen og ikke dagens afgiftsstigninger, der styrer bort fra jernbanen, tilføjer han.


Undersøgelsen viser til med, at almenheden synes, det er vigtigt at transport af varer genneføres efter svensk praksis og lovgivning. Det gælder eksempelvis arbejdsmiljøet for det personale, der udfører transporterne - et spørgsmål, der er blevet mere og mere aktuelt i takt med et øget antal udenlandske lastbiler på de svenske veje.


Undersøgelsen viser også, at næsten 80 procent af til adspurgte anser jernbanen som et område, hvor den svenske regering skal satse mere i de kommende ti år.


- Resultatet af undersøgelsen viser, at almenheden vil se satsninger som styre mod klimatilpassede og konkurrencekraftige transportløsninger, siger Jan Kilström, der peger på, at undersøgelsen blev genneført under den svenske valgkamp, hvilket efter hans opfattelse understreger, hvilke transportspørgsmål, de svenske vælgere mener en fremtidig regering skal prioritere.


Interesserede kan læse den svenske undersøgelse her:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færgerederi får ny ny direktion
- Dagligvarer kommer med to nye kølebiler
- Skib lastet med træ-, plastik- og metalaffald brød i brand i Køge Havn
- Danmarks største containerhavn øgede sin markedsandel
- Kranproducent ved Aarhus løftede 2023 op på et tilfredsstillende resultat
- Færdselsstyrelsen udsender vejledning om indplacering af lastbiler i CO2-emissionsklasser
- Færgerederi sælger hurtigfærge fra 1998
- Sammensluttede fagforeninger fik godt fem millioner ind
- Arbejdsgiverorganisation fortsætter med samme formand
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Batteri-elektrisk lastbil kan komme i stødet på kort tid
- Sammensluttede fagforeninger fik godt to millioner ind

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst