Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Elektriske lastbiler skal køre til og fra lastbilfabrik

Mandag 18. marts 2024 kl: 10:34
Af: Redaktionen

Volvo Trucks har modtaget en ordre på 100 elektriske lastbiler fra DFDS-koncernen, som dermed vil komme op på i alt 225 batteri-elektriske lastbiler - den største firmaflåde af tunge elektriske lastbiler i Europa. Nogle af de nye elektriske lastbiler skal bruges til at transportere gods til og fra Volvo Trucks samlefabrik i Göteborg

DFDS har i øjeblikket 95 batteri-elektriske Volvo-lastbiler i drift i Sverige, Danmark, Litauen, Belgien og Holland, mens de resterende 30 i den første ordre forventes leveret i løbet af i år. DFDS kunne i 2023 skære 1.516 ton af CO2-udledningen ved at skifte diesellastbiler id med elektriske lastbiler.


- Jeg er meget stolt af at fortsætte vores tætte samarbejde med DFDS. Denne ordre på yderligere 100 elektriske Volvo-lastbiler er et bevis på DFDS’ tillid til vores virksomhed. Den store stigning i deres elektriske lastbilflåde viser, at nul-emissionstransport er en levedygtig løsning allerede her og nu, siger Roger Alm, der er President for Volvo Trucks.


De nye elektriske lastbiler vil blive indsat på ni af DFDS’ markeder i Europa, herunder Storbritannien, Irland, Holland, Belgien og Sverige. Lastbilerne vil være af de opdaterede og mere energieffektive versioner af Volvo FH Electric- og FM Electric-modellerne.


DFDS har i øjeblikket den største flåde af tunge elektriske lastbiler i Europa og er godt i gang med at nå sit mål om at have mindst 25 procent af sin lastbilflåde elektrificeret i 2030.


- Vi vil føre an i omstillingen til mere bæredygtig vejtransport. Vores voksende flåde af elektriske lastbiler vil ikke kun bidrage til at reducere klimapåvirkningen af vores drift. Den vil også gøre det muligt for DFDS at støtte flere virksomheder, der ønsker at reducere CO2-udledningen i deres forsyningskæder. De 100 nye elektriske lastbiler understreger vores forpligtelse til at skubbe udviklingen fremad, siger Niklas Anderson, der er EVP, Logistic Division hos DFDS.


Nogle af de nye elektriske lastbiler skal bruges til at transportere gods til og fra Volvo Trucks samlefabrik i Göteborg.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst