Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny strategi skal vise kursen for havnen i Kolding

Fredag 8. marts 2024 kl: 12:41
Af: Redaktionen

Hen over året 2023 har havnebestyrelsen udviklet en ny strategi for Kolding Havn, som byrådet i Kolding godkendte endeligt 27. februar i år. Strategien er et direkte produkt af et nært samarbejde mellem kommunen og havnen og ses som en milepæl efter en længere proces med fokus på den fremtidige udvikling af havnearealerne

Ny strategi skal vise kursen for havnen i Kolding
Den nye strategi betyder arbejdsro for erhvervshavnen de kommende mange år, hvor der med strategien er enighed om, hvilke arealer, der skal anvendes til havnedrift og hvilke områder, som bedre egner sig til byrum - eksempelvis til rekreative formål, hvor man på havnen i dag ser tiltag med streetfood, løb, rock på havnen, kunst med videre.


En bæredygtig havn
- Vi vil udvikle en bæredygtig erhvervshavn i Kolding, som skaber værdi for hele området, både for virksomheder og borgere, siger Birgitte Munk Grunnet (S) der er formand for havnebestyrelsen og første viceborgmester i Kolding kommune.


- Men vi skal samtidig også være en sund og solid forretningsorienteret havn. Vi vil gøre den grønne omstilling og udvikling til vores brand og implementere det i vores forretninger  og vi indgår gerne i partnerskaber med det formål for øje. Ja, det er et klart signal, vi gerne vil sende til vores omverden og nære interessenter, lyder det fra Birgitte Munk Grunnet.


Med den nye strategi er erhvervshavnen i Kolding afklaret med de fremtidige udviklingsarealer til havnedrift, men som også vil bygge videre på sameksistensen med byen og det omgivne samfund i det hele taget. 


I forbindelse med den nye strategi har Kolding Havn fået nyt logo, som dels signalerer den maritime tilknytning, dels også, at havn og forretning skal navigere og styre under stadige forandringer. Tallet 180 stammer fra havnens jubilæum i oktober 2023, men kan også læses som kurs og styring.


I 2019 kom politikerne i Kolding Byråd ud i modvind på grund af nogle ideer og tanker, der i sidste ende ville kunne have nedlagt Kolding Havns som erhvervshavn.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Egenkapitalen var på 449 millioner kroner - gælden var på 1.448 millioner kroner
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn bliver til kommunal havn
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Område på havnen i Kalundborg bliver militært område i godt to uger
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Rederi og havne arbejder på landstrøm til containerskibe
- Elektriske lastbiler kan komme i stødet på havnen i Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst