Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tidligere Kattegat-færger bliver sat ind på ny rute over Østersøen

Fredag 7. januar 2022 kl: 11:57
Share  


Af: Redaktionen

Tidligere Kattegat-færger bliver sat ind på ny rute over Østersøen

Det svenske rederi, Stena Line, åbner 1. februar er ny rute mellem Sverige og Finland. Den nye rute, der skal gå mellem svenske Nynäshamn og finske Hanko, skal besejles med to færger, der tidligere har sejlet på Kattegat mellem Aarhus og Kalundborg

Stena Line understreger, at den nye rute er næste skridt i Stena Line's ambition om at styrke sin position i Østersøen. Ruten indvies med én færge til februar og vil fra maj år blive betjent af to færger med daglige afgange fra hver havn.


- Med vores nye daglige rute mellem Hanko og Nynäshamn udvider og styrker vi kraftigt vores position i Østersøen. I takt med, at vores kunder vokser, investerer vi i ny service for at imødekomme vores fragtkunders stigende efterspørgsel efter smidig transport i Østersøen og andre steder. Ved at udvide vores netværk til Finland forbedrer og udvider vi yderligere det mest omfattende, effektive og integrerede færgenetværk i Nordeuropa, siger Niclas Mårtensson, der er administrerende direktør hos Stena Line.


Den nye rute mellem Hanko og Nynäshamn indvies tirsdag 1. februar og vil blive betjent af ro/pax-skibet »Urd« to gange dagligt. Det andet skib »Stena Gothica«, der er tidligere hed »Ask» og er søsterskib til »Urd«, skal efter planen sættes ind på ruten søndag 1. maj. Hanko-Nynäshamn vil derefter blive betjent med daglige afgange fra begge havne, hvilket giver mulighed for lastning og losning under heldags havneophold.


Ro/pax-færgerne »Urd« og »Stena Gothica« har en kapacitet på 1.600 lanemeter og 186 passagerer. De lægger sig til Stena Lines seneste investeringer i det ekspansive Østersøområde, herunder indsættelsen af to lange nybyggede E-flexere på ruten Nynäshamn-Ventspils og den store kapacitetsforbedring på Karlskrona-Gdynia med nyligt forlængede Stena Scandica og Stena Baltica.


- Det er en sand fornøjelse at byde Stena Line velkomne i Hanko. Som en førende havn for effektive transportruter og på en central placering i det sydlige Finland deler vi Stena Lines mål om at opbygge bæredygtige transportkæder i Østersøen. Hanko er et centralt knudepunkt for handel og industriprodukter, bilindustri og eksport af skovindustriprodukter. Den nye rute udvider vores forbindelser til vigtige målmarkeder i Sverige, siger Anders Ahlvik, der er administrerende direktør i Hanko Havn.


- Vi hilser den nye rute mellem Hanko i Finland og Nynäshmn i Sverige hjerteligt velkommen. Vi er meget glade for vores langvarige flerårige samarbejde med Stena Line, og at de har valgt at udvide i stor stil og investere i vores nye havn i Stockholm Norvik, siger Frederik Lindstål, der er bestyrelsesformand for Ports of Stockholm.


Fakta om Hanko-Nynäshamn-ruten:
  • Begynder med afgange to gange dagligt fra 1. februar 2022
  • Fuld drift af to skibe med daglige afgange fra 1. maj 2022
  • Betjenes af ro/pax-skibene »Urd« og »Stena Gothica«, der hver har en kapacitet på 1.600 lanemeter og 186 passagerer
  • Daglig overfart på 13 timer
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Venstre-politiker skal være direktør i transportorganisation
- Kran- og blokvognsfolk holder årsmøde
- Grundlægger af stor transportvirksomhed er død
- Tysk transportkoncern åbner nyt logistikcenter i Danmark
- Holstebro-vognmand valgte at få vogntog bygget op lokalt
- Kritik udløser øget tilsyn med jernbanetransport
- Rapport om løs sættevogn på banevogn er lagt frem
- Færdselskontrol udløste 40 sigtelser
- Havarikommission kritiserer baneoperatør og styrelse
- Gamle poppeltræerne må vige pladsen for nye og flere træer
- Tysk transport- og logistikvirksomhed udvider med nyt salgskontor i Norge
- Miljøkonsekvensrapport for udvidelse af Aarhus Havn er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst