Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Brancheforening peger på fremgang for de danske shipping- og havnevirksomheder

Lørdag 11. december 2021 kl: 10:00
Share  


Af: Redaktionen

Der er positive signaler i den halvårlige konjunkturundersøgelse, som brancheforeningen Danske Shipping- og Havnevirksomheder (DSHV) har offentliggjort i forbindelse med foreningens årsmøde torsdag eftermiddag den 9. december i Industriens Hus I København.

- Vi ser fortsat et marked i vækst, og der er travlhed rigtig mange steder i branchen, siger Klaus G. Andersen, formand for DSHV og adm. dir. i Fredericia Shipping A/S.
 
Ca. 60 procent har svaret, at markedets udvikling har været positivt de seneste tre måneder (fra ”lidt positivt” til ”meget positivt”). Og når yderligere en stor andel ligger på ”neutral” (ca. 15 procent), giver det en række konjunkturindikatorer, som er særdeles høje.
Indikatorerne ligger således omkring 0,7 på en skala fra -3 til +3.
 
- Fire ud af seks konjunkturindikatorer rammer det højeste niveau, siden vi begyndte målingerne i foråret 2020, siger Klaus G. Andersen og fortsætter:
-Så der er tryk på kedlerne, og det ser ud til at fortsætte.
 
Også indikatorerne for den nærmeste fremtid er særdeles positive – hele 75 procent af virksomhederne forventer f.eks. en positiv udvikling i godsmængderne i de kommende tre måneder.
 
Konjunkturundersøgelsen viser også, at ikke færre end 40 procent af shipping- og havnevirksomhederne har manglet arbejdskraft inden for de seneste 3 måneder. Og de, der mangler, anfører i gennemsnit mangel på to faggrupper – primært ufaglærte og faglærte, men også elever og funktionærer.
 
DSHV kommer i 2022 til at arbejde mere indgående med at fortælle om shipping- og havnebranchen som en attraktiv og international branche i fremdrift.
 
Undersøgelsen er gennemført ved, at DSHV i perioden 25 november til 6. december 2021 har spurgt blandt foreningens 123 medlemsvirksomheder.

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn køber klimakompensation på naboø
- Lufthavnsområde på Bornholm bliver midlertidigt militært område
- Norsk lavprisflyselskab fløj med underskud - og holdt igen på kontanterne
- Tre mindre lufthavne får penge til forbedring af sikkerheden
- Nye krav fra EU ændrer toldhåndteringen i 2022
- Limfjordslufthavn er tilbage på fuld styrke
- Herning-speditør åbner for import med skib, tog eller fly fra Fjernøsten
- Fly nødlandede i København søndag eftermiddag
- Toldere fandt halvt kilo hash skjult i en frossen flæskesteg
- Norsk flyselskab havde knap 1 millioner passagerer i marts
- Lufthavn på Djursland skal have ny direktør igen
- Toldekspeditionen i Esbjerg er flyttet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst