Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Trepartsaftale skal bidrage til at afhjælpe manglen på arbejdskraft

Torsdag 7. oktober 2021 kl: 12:36
Af: Redaktionen

S-Regeringen, arbejdsmarkedets parter - det er eksempelvis Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) - og KL (Kommunernes Landsforening) indgik tidligere på ugen en trepartsaftale, som på den korte bane skal skaffe mere arbejdskraft i den aktuelle situation med høj beskæftigelse, hvor mange virksomheder oplever stor efterspørgsel og behov for flere medarbejdere

Den positive udvikling giver flere virksomheder udfordringer med at rekruttere den nødvendige arbejdskraft. I nogle brancher er manglen særligt stor, hvilket kan bremse væksten og fremgangen i hele Danmark.


S-Regeringen, arbejdsmarkedets parter og KL er derfor enige om, at manglen på arbejdskraft kræver handling og har derfor indgået en trepartsaftale, der på den korte bane. skal bidrage til at afhjælpe manglen på arbejdskraft og få flere ind på arbejdsmarkedet.


Med trepartsaftalen sættes der ind på fire centrale områder: 
  • Bedre match mellem ledige og virksomheder
  • Skærpede rådighedsregler for at sikre, at ledige søger og tager job
  • Styrket indsats for at få ledige seniorer tilbage i job
  • Hjælp til virksomheder til at rekruttere europæisk arbejdskraft


I juli i år lå den samlede lønmodtagerbeskæftigelse over 51.000 personer højere end i februar 2020, hvor store dele af landet lukkede ned på grund af indsatsen mod spredning af corona-virus første gang. Alt peger på, at Danmark i år får den højeste vækst i 15 år, og at beskæftigelsen vil fortsætte med at stige.


- Først og fremmest er jeg tilfreds med, at vi satser på at få de ledige i Danmark i job. Vi skal have alle med. Vi styrker hjælpen til ledige seniorer, vi sætter hurtigere ind for at gøre ledige til voksenlærlinge, og vi styrker indsatsen for at få dimittender i job. Det er positive resultater af forhandlingerne, sagde formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, I forbindelse med trepartsaftalen.


Hun blev suppleret af administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Jacob Holbraad, som fremhævende, at det er positivt, at flere unge, der ikke er motiveret for uddannelse, skal i gang med et job. Han pegede også på, at parterne havde lavet en aftale med nogle enkelte og gode elementer. 


- Det er godt, at der afsættes penge til hurtigere sagsbehandling af adgang for udenlandske medarbejdere. Men aftalen løser overhovedet ikke den kritiske og akutte mangel på hænder, som vores virksomheder og samfund står midt i, sagde han.


Formand for Akademikerne, Lars Qvistgaard, understregede, at parterne med aftalen har taget et vigtigt skridt i at bekæmpe aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet og forbedre mulighederne for at få seniorer i job. Ligeså er der med aftalen nu flere veje til at sikre, at dimittenderne kommer hurtigere job. 


- Den del af resultatet flugter med de ideer, vi har fremlagt i regeringens “Partnerskab for dimittender”, og vi er glade for at arbejdet her bærer frugt. Vi er kommet et fint stykke af vejen, så langt flere kan komme med i opsvinget, sagde Lars Qvistgaard.


Formanden for KL, Jacob Bundsgaard (S),  der er borgmester i Aarhus, fremhævede, at flere ledige skal matches med de ledige job, der er.


- Derfor er det vigtigt, at alle parter bidrager, og jeg er tilfreds med, at vi i dag har kunnet indgå en aftale med fokus på her og nu-situationen. Kommuner og jobcentre er mere end klar til at løfte vores del af ansvaret og skrue op for indsatsen for at få ledige og virksomheder til at finde hinanden. Med aftalen i dag får vi dog ikke løst den langsigtede udfordring med mangel på arbejdskraft, og vi ser derfor frem til at bidrage til de drøftelser, der er i regi af Folketinget, sagde Jacob Bundsgaard.


Interesserede kan se den nævnte trepartsaftale her:


Initiativer, der kan gennemføres uden lovændring, forventes at træde i kraft 1. januar 2022. Forsøg med jobrettet indsats for unge og forslag om sanktion for jobparate ledige, der ikke søger job, kræver lovændring og vil kunne træde i kraft 1. april 2022. 

Forbuddet mod at arbejdsgivere må anmode ansøgere om at oplyse deres alder og forslaget om hurtig jobstart for udenlandske kandidatstuderende og kandidatdimittender kræver lovændring og forventes at kunne træde i kraft 1. juli 2022.


Hvor det ellers er nødvendigt, vil S-Regeringen hurtigst muligt søge tilslutning blandt Folketingets partier til at gennemføre ovenstående initiativer.


Trepartsaftalen vil i gennemsnit over de kommende tre år koste Staten omkring 55 millioner kroner årligt












Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst