Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
REDERI-ORGANISATION OM CORONAPAS:

De vil lette livet for søfolk

Fredag 12. februar 2021 kl: 16:00
Af: Redaktionen

Dokumentation for, at man er vaccineret mod COVID-19 bliver fremover nedskrevet i et coronapas. Passet skal i første omgang gøre det nemmere at gennemføre erhvervsrejser, men håbet er, at coronapasset også på sigt vil kunne bruges som adgangsbillet til større arrangementer.


Danske Rederier vurderer, at coronapasset kan blive meget gavnligt for de mange ansatte på skibe og offshore installationer, som har brug for at rejse rundt i verden, når de skal passe deres arbejde.


- Det har været et meget vanskeligt år at være søfarende, og restriktioner på tværs af grænser har gjort det svært at lave besætningsskift. Coronapasset giver håb om, at det kan blive lidt nemmere at komme rundt i verden, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Coronapasset kommer som led i et partnerskab mellem Dansk Industri, Dansk Erhverv og S-Regeringen. Selve det digitale coronapas skal udvikles i løbet af de kommende tre-fire måneder. Dog vil man inden udgangen af februar kunne se dokumentation for en vaccination på sundhed.dk. 


Når man scanner coronapasset, skal man i første omgang kunne se, om man er vaccineret. Senere vil passet også kunne indeholde information om, hvorvidt man har de antistoffer, der viser, at man har haft corona, og om man har en frisk negativ test med i bagagen.


- Det er selvfølgelig afgørende, hvordan andre lande tager imod passet, og om de vil acceptere det som dokumentation. Gør de det, så har vi et rigtig godt redskab, som jeg er sikker på, at vores søfolk vil bruge flittigt, siger Anne H. Steffensen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst