Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION:

Målet om bekæmpelse af vanvidsbilisme må ikke gå ud over basale retsprincipper

Tirsdag 19. januar 2021 kl: 13:32
Af: Redaktionen

Ifølge nyt lovforslag til bekæmpelse af vanvidsbilisme risikerer vognmænd at få konfiskeret deres lastbiler, hvis en af deres chauffører bliver taget i at køre vanvidskørsel. Men målet om bekæmpelse af vanvidsbilisme må ikke gå ud over basale retsprincipper, mener ITD, som i et høringssvar til S-Regeringens lovforslag om en skærpet indsats mod vandvidsbilister, som er sendt i høring, inden det skal behandles i Folketinget

Regeringen har, som vi tidligere har beskrevet her på transportnyhederne.dk, fremsat et lovforslag, som skal dæmme op for vanvidskørsel. I sin nuværende form vil lovforslaget betyde, at vognmænd kan få deres vare- eller lastbiler konfiskeret, hvis deres chauffører bliver taget i vanvidskørsel.


- Det kan give mening i forbindelse med privatbilisme, hvor det er ejeren selv, der fører køretøjet, men det er helt ude af proportioner i forbindelse med erhvervskørsel, mener ITD.


- Vi er på ingen måde uenige i hensigten med loven, men her har man trukket transportbranchen og de store lastbiler med ind i lovgivningen uden at gennemtænke konsekvenserne. Lovforslaget går for langt i bestræbelserne på at komme vanvidsbilisterne til livs, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


- Alle er enige om, at de må og skal stoppes, men det må ikke ske på bekostning af basale retsprincipper. Det er ikke rimeligt, at en vognmand risikerer at miste måske hele sin forretning, fordi en anden person opfører sig vanvittigt. Det bør lovgivningen tage højde for, og det vil ITD gøre klart i sit høringssvar. Lovforslaget skal rettes til, så det rammer det, der var hensigten, siger hun videre.
 

ITD vil i sit høringssvar til lovforslaget kraftigt argumentere imod de elementer i lovforslaget, der rammer erhvervskørsel på en efter ITD's opfattelse "helt urimelig måde". 


ATL og DI Transport har peget på samme forhold og vil også komme et høringssvar, der ligger på linie med ITD's.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst