Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bredt flertal er blevet enige om en skattereform

Onsdag 9. december 2020 kl: 12:25
Af: Redaktionen

S-Regeringen, Venstre, Radikale, SF og Konservative er blevet enige om en skattereform, der skal reducere udledningen af drivhusgasser med 500.000 ton frem mod 2025. Det skal ske gennem højere og mere ensartede afgifter. Erhvervslivet får samtidig bedre betingelser for at skabe nye grønne arbejdspladser. Derudover nedsættes en ekspertgruppe, der skal skabe rammerne for en ensartet afgift af alle klimabelastende udledninger

Aftalen vil støtte virksomhedernes grønne omstilling med knap 6 milliarder kroner. Regeringen og aftalepartierne er samtidig enige om, at man i 2023 fastlægger rammerne for en ensartet CO2-afgift på alle klimabelastende udledninger. 


- Det er en aftale, der gør Danmark grønnere. De omlægninger, vi laver, er gennemtænkte, så både erhvervsliv og danskerne kan nå at indstille sig på de nye tiltag. Dansk erhvervsliv har en afgørende rolle i den grønne omstilling, så vi i fællesskab kan fortsætte med at skabe vækst og masser af nye grønne arbejdspladser. Derfor er jeg også glad for, at det er en bred aftale, vi har lavet, der sætter den grønne omstilling i et nyt gear, siger skatteminister Morten Bødskov.


Den grønne skattereform skal ifølge aftalen ske i to faser for at sikre den mest omkostningseffektive vej til at opnå målet om en 70-procents reduktion af CO2-udledningen i Danmark set i forhold til 1990.


- Vi skal i mål med 70 procent-målsætningen. Men det må ikke ske på en måde, hvor vi glemmer vores stærke velfærdssamfund og mange danske virksomheder og arbejdspladser. Vi skal sikre en grøn omstilling af samfundet og erhvervslivet – ikke en afvikling. Derfor er jeg selvsagt glad for, at vi med de to aftalte faser understøtter, at vi omstiller Danmark til vores nye grønne virkelighed på den mest omkostningseffektive måde, siger Morten Bødskov.


Med første fase af den grønne skattereform indføres en højere og mere ensartet afgift på CO2-udledninger. Forhøjelsen indfases fra 2023 til 2025. For mineralogiske processer samt landbrug og gartneri indfases afgiften først i 2025. Det skyldes, at brancherne er energiintensive og særligt konkurrenceudsatte.  


Aftalepartierne er enige om, at anden fase skal fastlægge rammerne for en ensartet beskatning af af alle klimabelastende udledninger. Til at udforme den model er S-Regeringen og aftalepartierne enige om at nedsætte en ekspertgruppe, der skal delafrapportere i 2021.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Danmarkshistoriens største havvindsudbud er sat i gang
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Havn på Jyllands top er tæt på 70 procents CO2-reduktion
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Virksomheden med flest elektriske betonbiler har hjemsted i Danmark
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst