Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
DANMARKS MILJØMINISTER:

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Torsdag 11. juli 2019 kl: 09:38
Share  


Af: Redaktionen

Miljøminister Lea Wermelin (S) tager torsdag til Helsinki for at mødes med sine europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik. Den danske miljøminister har et klart mål om, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid

EU-landenes miljøministre skal torsdag og fredag drøfte væsentlige dele af fremtidens miljøpolitik på et uformelt ministerrådsmøde i Helsinki. På dagsordenen er EU’s politik for klima, cirkulær økonomi og beskyttelsen af den biologiske mangfoldighed.


EU står - ligesom resten af verdens lande - overfor meget store udfordringer i de kommende år. Europa skal leve op til Paris-aftalen, og verdens lande skal gøre noget effektivt for at stoppe den globale tilbagegang for planter og dyr, og sundhedsskadelig forurening skal reduceres. Miljøminister Lea Wermelin vil presse på for, at EU kan være med til at stoppe tilbagegangen i biodiversitet.


- Vi står ikke kun i en klimakrise, men også i en biodiversitetskrise. Jeg vil presse på for, at EU arbejder for ambitiøse mål for at stoppe tilbagegangen af planter og dyr både i EU og internationalt. EU skal arbejde for globale mål for naturen, som vi har gjort det med klimaet. Vi skal arbejde for, at EU-landene stiller sig i spidsen for at udarbejde en naturens Paris-aftale, siger Lea Wermelin.


- Det er klart i Danmarks interesse, at Europa i højere grad arbejder for en grøn fremtid. Europas lande skal være mere bæredygtige, og vi skal i Europa blive bedre til at beskytte naturen, miljøet og borgernes sundhed og livskvalitet og ikke efterlade miljø- og klimakrisen til næste generation, siger Lea Wermelin før hendes første EU-møde som minister.


Meget af EU’s politik for bæredygtig produktion og forbrug udløber i 2020. På mødet skal ministrene blandt andet drøfte, hvordan EU i højere grad kan fremme den cirkulære økonomi - det vil sige miljøvenlige produkter og genanvendelse. 


Miljøministeren peger på, at mange danskere nok har en opfattelse af, at vi i Danmark er grønnere end de fleste. Men Danmark er det land i Europa, der skaber mest husholdningslignende affald pr. indbygger.


- Det er en kedelig Europa-rekord, som vi skal af med gennem en mere bæredygtig produktion og et mere bæredygtigt forbrug. EU har på mange områder skærpet lovgivningen og målene de senere år indenfor klima, genanvendelse og miljøvenligt design. Men vi skal sætte tempoet langt højere op i omstillingen til en mere cirkulær økonomi, hvis vi vil have affaldsmængden ned og genanvendelsen op, siger Lea Wermelin.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- FN's klimatopmøde sætter fokus på transportområdet
- Amerikanske selskaber kører el-lastbiler mod Europa
- Lavprisflyselskab tilbyder CO2-kompensation og underskriver FN-program for klimainitiativer
- To centrale buslinjer i København og på Frederiksberg kommer i stødet
- Tre buslinjer skifter til el
- Trafikselskab og togoperatør ser frem til batteritog
- Transportnetværk har skåret i papirforbruget
- Bilafgifterne skal bidrage til udbredelse af grønne biler
- Finanslovspartier prioriterer grønne busser og grøn taxikørsel
- Energiselskab siger ok til biodiesel
- Busoperatør er i stødet - både med busser og arbejdsmiljø
- Olieselskab er klar med HVO-diesel på truckanlæg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst