Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Lufthavn ved Aarhus har fået flere passagerer

Fredag 2. marts 2018 kl: 14:11
Share  


Af: Redaktionen

Aarhus Airport i Tirstrup på Djursland har i begyndelsen af året haft flere passagerer på grund af flere udenrigsafgange

I forhold til februar sidste år er passagertallet i februar i år vokset med 15,2 procent. I januar voksede passagertallet med 9,6 procent sammenlignet med 2017.


Årsagen til væksten skal især findes i markante stigninger i udenrigstrafikken. Udviklingen er de første resultater af en række nye ruteåbninger, som længe har været udset til at fungere som et vendepunkt for lufthavnen, der har haft faldende passagertal gennem de senere år.


- Tallene er meget tilfredsstillende og er i den grad et resultat af en øgning af rutenettet i 2017. Endnu mere positivt er det, at rutenettet har sikre udsigter til at blive øget yderligere og endda i ganske betragtelig grad. Ikke mindst når SAS i løbet af foråret åbner nye ruter til München, Split, Nice, Mallorca, Oslo, Malaga og Stockholm, siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.
 

Alene samarbejdet med SAS forventes at skabe en vækst i lufthavnens trafik på over 50 procent. Ledelsen i Aarhus Airport har derfor længe peget imod 2018 som tidspunktet, hvor kurven for lufthavnens passagertal ville blive knækket. 


- Vi er selvfølgelig meget glade for, at alt det hårde arbejde for at lave en effektiv turn-around i lufthavnen nu bærer frugt. Som ventet kan vi se, at væksten er båret af udenrigstrafikken på grund af de mange nye ruter, men det er lige så positivt, at antallet af indenrigspassagerer for første gang i mange måneder er i vækst, siger Peter Høgsberg.

 
Direktøren henviser til, at passagertallene for ruten mellem Aarhus og København i februar er steget med 4,6 procent sammenlignet med februar 2017. Peter Høgsberg glæder sig i den forbindelse over, at SAS har valgt at opruste på netop denne rute, således at der fra 9. april vil være 10 daglige returflyvninger mellem Aarhus og København. I dag er der otte daglige returflyvningen.

 
Hvad angår udenrigstrafikken er væksten blandt andet båret af den nye Ryanar-rute til Gdansk. Ligeledes har det haft positiv betydning, at der er etableret flere afgange på Ryanairs rute til London. Til gengæld har Czech Airlines’ rute til Prag holdt pause i hele februar, så disse passagerer ikke er at finde i tallene.


Også chartertrafikken fra Aarhus er i vækst med 1,5 procent i forhold til februar 2017.  Dette udgør ligeledes et positivt tegn for Aarhus Airport, idet SAS satser stærkt på netop de mange nye solskinsruter, hvoraf de første til Mallorca og Malaga åbner 24. marts.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- Flyproducent vil indstille produktionen af verdens største fly
- Sønderborg Lufthavn skal være mere grøn
- Tysk flyselskab er gået konkurs
- Lavprisflyselskab henter tre milliarder kroner
- Ny lufthavn i Tyrkiet er klar til alle passagerer i marts
- Droner skal flyve blodprøver og læger mellem hospitaler
- SAS er helt afgørende for Aarhus lufthavn’ succes
- DHL Express bygger en nyt hub i Københavns Lufthavn
- Dansk transportkoncern har budt på schweizisk konkurrent
- Strejke i tyske lufthavne betyder aflyste fly
- Ny strategi skal styrke den digitale infrastruktur på transportområdet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst