Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Trafikselskab sender periodekort på pap på pension

Onsdag 7. februar 2018 kl: 14:17
Share  


Af: Redaktionen

Søndag 18. marts stopper trafikselskabet Midttrafik salget af pap-periodekort - herunder også deltidsperiodekort og erhvervskort - uden for Aarhus. Periodekort skifter fra den dag navn til pendlerkort og skal fremover købes som et selvbetjeningsprodukt på Midttrafik app eller rejsekort.dk

Midttrafiks bestyrelse har godkendt en ny salgsstrategi, som er baseret på mere selvbetjening. Men bestyrelsen og selskabet er også optaget af, at ikke-digitale kunder får den nødvendige hjælp til at komme over på de digitale platforme i en overgangsperiode. Derfor fastholder Midttrafik muligheden for personlig vejledning og betjening, ligesom nogle kommuner tilbyder et særligt pensionistkort.


Midttrafiks nye salgsstrategi er tilpasset takstreformen Takst Vest, som ligeledes træder i kraft 18. marts i hele Jylland og på Fyn. Takstreformen har til formål at forenkle priser og billetter, og gøre det lettere for kunderne at finde den billigste billet. 


Salgsstrategien er udformet efter en grundig gennemgang og analyse af Midttrafiks kunder, salgskanaler og produkter.Claus Wistoft, der er bestyrelsesformand i Midttrafiks bestyrelse, er tilfreds med den nye salgsstrategi, som lægger op til at fremtidens billetprodukter er selvbetjente via kundernes smartphone eller rejsekort.dk. Han gør dog opmærksom på, at overgangen kan være svær for nogle kundegrupper.


- Vi er klar over, at for nogle kunder vil vejen til de nye selvbetjeningsprodukter være alt andet end enkel. Midttrafik har en stor opgave i at hjælpe de kunder. Det gør vi blandt andet ved at etablere vejledningssteder fordelt i hele Midttrafiks område, hvor kunderne kan blive vejledt i Midttrafik app og køb på rejsekort.dk, siger Claus Wistoft.


Mange af Midttrafiks kunder er i dag skiftet til selvbetjente produkter i form af rejsekort og Midttrafik app, hvor kunderne kan købe enkeltbilletter, klippekort, periodekort og en række særbilletter.


Kunderne kan vælge at skifte til pendlerkort på Midttrafik app, som blev lanceret i juni 2017 eller to nye pendlerkort, der kan købes på rejsekort.dk fra 18. marts. Det er rejsekort med pendler kombi eller pendlerkort.

Kunder, der bor og rejser inden for Aarhus Kommune, kan fortsat købe et pap-periodekort til maksimalt fire zoner i en overgangsperiode frem til 18. marts 2019.


Alt efter rejsemønster kan et almindeligt rejsekort, hvor kunden optjener mængderabat og får 20 procent rabat på rejser uden for myldretiden, også være et alternativ.


Fra midt februar er det muligt at søge sin rejse på rejseplanen.dk - dateret efter 18. marts - og finde ud af, hvilken billettype, der bedst kan betale sig.

Pap-periodekortets exit betyder, at Midttrafik stopper produktsalget en række steder uden for Aarhus. Dels på grund af mere selvbetjening, dels fordi de eksisterende kortudstedelses-systemer ikke kan tilpasses de nye vilkår fra Takst Vest reformen. 

Det drejer sig om produktsalget følgende steder:
  • Menu i Rønde
  • Bøger og papir i Hornslet
  • Ulfborg Isenkram i Ulfborg
  • Kvickly i Grenaa
  • Langå Boghandel i Langå
  • Søstrenes Vinhandel i Tarm

Midttrafik vil dog gerne tilbyde kunderne vejledning i Midttrafik app eller tilbyde hjælp til køb af rejsekort, rejsekort med pendler kombi eller pendlerkort på rejsekort.dk i en overgangsperiode, så kunderne er trygge, når de skal skifte billettype. Derfor vil Midttrafik kontakte kommunerne i de berørte byer for et eventuelt samarbejde om etablering af midlertidige vejledningssteder. Det kan være i kommunernes borgerservice eller de nævnte seks salgssteder. Det er op til kommunen at beslutte.


Midttrafik vil også kontakte kommunerne i Randers, Herning, Horsens, Silkeborg, Holstebro og Viborg med henblik på at etablere midlertidige vejledningssteder - enten i borgerservice eller gennem private erhvervsdrivende. Det er byer, hvor der i dag bliver solgt mange pap-periodekort, og kunderne kan også her have behov i en overgangsperiode for hjælp til at blive mere digitale i den kollektive trafik.


De øvrige kommuner i Midttrafiks område vil også blive kontaktet om deres ønsker om vejledningsløsninger.


Midttrafik lægger stor vægt på at kunne give alle kunder i Midttrafiks område en god hjælp og vejledning i Midttrafik app og køb på rejsekort.dk, da selvbetjening og digitale løsninger er kommet for at blive. Dette gælder også kunderne i Aarhus.


Salgssteder og pap-periodekort fortsætter i Aarhus i en overgangsperiode frem til 18. marts 2019, fordi omsætningen er så stor, at det bliver vanskeligt for Midttrafik at flytte de mange kunder fra en platform til en anden inden 18. marts 2018.

PensionistprodukterMidttrafik opfordrer pensionister med periodekort på pap - herunder også deltidsperiodekort - til at undersøge, om det bedre kan betale sig for dem at skifte til for eksempel rejsekort, hvor de får 25 procent rabat fra første rejse og har mulighed for yderligere 20 procent rabat på rejser uden for myldretiden. 


Alternativt kan et pendlerkort købt på rejsekort.dk være en god mulighed for de kunder, der ønsker et fastprisprodukt, der fungerer nøjagtigt som et pap-periodekort i praksis - eneste forskel er, at pendlerkort checkes ind, hvor pap-periodekortet vises til chaufføren.


Pensionister, der bor i Aarhus, Randers, Horsens eller Holstebro, kan desuden købe et pensionistkort til en favorabel fast pris. Midttrafik vil fremover bistå de kommuner, som ønsker at tilbyde pensionistkort via borgerservice eller et salgssted. 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Fuld passager nægtede at betale
- I Viborg kan man tage sin cykel med i bussen
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- Flyproducent vil indstille produktionen af verdens største fly
- Sønderborg Lufthavn skal være mere grøn
- Vognmænd skal indbetale pension til chauffører
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Storstrejke i Belgien rammer den fælles transport og fabrikker
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Kalundborg Taxa kører ind i Dantaxi 4x48
- Kunderne vender tilbage til banen mellem Odder og Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst