Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Svensk færgerederi leverer resultater på bæredygtige tiltag

Onsdag 12. april 2017 kl: 10:37
Share  


Af: Redaktionen

Over de seneste år har rederiet Stena Line øget sit strategiske fokus på bæredygtige og miljøvenlige forbedringer. Målingsdata fra Stena Line viser, at niveauerne for brændstofforbrug og udledninger i luft og hav begge er faldet


Svensk færgerederi leverer resultater på bæredygtige tiltag
En reduceret brændstof-og CO2-udledning er et af eksemplerne på Stena Lines mange initiativer for at forbinde Europa i en bæredygtig fremtid. (Fotografik: Stena Line)
Resultaterne præsenteres i Stena Lines nye publikation ”A Sustainable Journey”, der også fremlægger de ambitiøse målsætninger, som rederiet har sat for en mere bæredygtig fremtid.

 
- Som et af verdens førende rederier med 27.000 årlige afgange fordelt på 20 forskellige ruter er vi fuldt ud klar over vores ansvar for at agere på en bæredygtig måde. Vi tror på, at en reduceret miljøpåvirkning også er essentiel for at skabe langvarig, økonomisk rentabilitet. Det er derfor, at de bæredygtige indsatser er inkluderet som en central del af vores strategi, hvor vi har sat ambitiøse, bæredygtige mål for os selv, siger Stena Lines administrerende direktør, Niclas Mårtensson.


Stena Line har omfattende erfaring med at investere i energieffektiv transport. Lanceringen af verdens første metanol-drevne færge Stena Germanica i 2015 er et eksempel på dette - et andet er forsyningen af strøm til færger i havn. De to eksmpler er atget ud af over 300 initiativer, som Stena Line har implementeret for at reducere brændstofforbrug og udledninger i hav og luft for rederiets 35 fartøjer. Et resumé i publikationen ”A Sustainable Journey” viser, at Stena Line imellem 2013 og 2016 har formået at reducere brændstofforbruget med 6,5 procent og CO2-udledningen med 6,2 procent per sømil.
 

Stena Line skærper nu kursen mod en mere bæredygtig fremtid ved at inddele det i fire strategiske hovedområder baseret på FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling:
  • Bæredygtig Energi
  • Ansvarligt Forbrug og Produktion
  • Livet i Havet
  • Sundhed og Trivsel

Inden for hvert hovedområde har Stena Line sat en række specifikke og ambitiøse mål på både kort og lang sigt, blandt andet:
 
Bæredygtig Energi: En årlig reduktion af CO2-udledning på 2,5 procent per sømil og en samlet reduktion på 35 procent mellem 2010-2030
Ansvarligt Forbrug og Produktion: En erstatning af plastikposer og genstande af engangsmateriale ombord på færgerne i løbet af 2017-2018
Livet i Havet: En halvering af forbruget af skrappe kemikalier inden 2020 og en fuld udfasning inden 2030
Sundhed og Trivsel: En løbende reduktion af antallet af ulykker på arbejdspladsen


- Målene giver os et stærkt fundament og sætter retningen for de bæredygtige tiltag, vi har foran os. I det kommende år vil vi lancere et antal nye, større projekter primært inden for områderne bæredygtig energi og ansvarligt forbrug og produktion. Test af batterier som energikilde på en af vores færger og brugen af biologisk nedbrydelige poser ombord er bare to af de spændende projekter, vi har i pipelinen, siger Erik Lewenhaupt, Stena Lines Head of Sustainability.
 

I efteråret 2017 vil konstruktionen af Stena Lines nye RoPax-fartøjer påbegynde i Kina. De nye skibe er planlagt til overlevering i 2019 eller 2020 og vil være blandt de mest energieffektive RoPax-fartøjer i verden. De nye fartøjer vil være forberedt til gasdrift, brug af scrubbere og katalytiske reduktionssystemer.
 

Interesserede kan læse “A Sustainable Journey" her:Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportarbejdsgiver-organisation advarer politikere mod at krav om løn og arbejdsforhold
- Transportorganisation tæller flere lastbiler ved grænsen
- Transportorganisation er skeptisk over for tidsbegrænsning på rastepladser
- Rasteplads-indgreb er nødvendigt under omstændighederne
- Logistikvirksomhed i Ugerløse er endt i skifteretten
- Logistikken er uafklaret
- Ministrerier skal opsamle viden om indsats mod social dumping
- Manglende anmeldelser kan udløse tvangsbøder
- Energiselskab åbner truck-tankstation ved Sønderborg
- Transportkvinde er blevet viceformand i Dansk Industri
- Ulovlige ansættelser af udenlandsk arbejdskraft udløser større bøder
- Sne skaber problemer for transporten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst