Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bus, tog og metro har fået fælles rejseregler

Torsdag 2. februar 2017 kl: 10:56
Af: Redaktionen

Den 15. januar 2017 fik alle trafikselskaberne i Danmark fælles landsdækkende rejseregler. Reglerne gælder for alle passagerer på tværs af bus, tog eller metro.

De fælles landsdækkende rejseregler er med til at sikre, at passagerer i vid udstrækning møder fælles rejseregler på tværs af transportformer og kun skal orientere sig i ét dokument. Der kan godt være forskellige regler i bus, tog og metro men man kan nu finde reglerne samlet i de fælles landsdækkende rejseregler. Det skriver Movia i en pressemeddelelse.


Det betyder, at passagerer der f.eks. rejser på tværs af landsdele og anvender bus i begge ender kun skal orientere sig i et sæt rejseregler. Rejsereglerne er med til at skabe en større enkelhed på tværs af trafikselskaber og landsdele.


En højere grad af enkelthed er også noget passagererne i Movias busser sætter pris på. Passagererne bliver året rundt spurgt til deres tilfredshed og Movias undersøgelser viser, at den kollektive transport opleves mere attraktiv, jo enklere den her. Derfor er ét sæt landsdækkende rejseregler et tiltag som forventes at øge den samlede tilfredshed i den kollektive transport.


De fælles landsdækkende rejseregler indeholder principperne for at rejse i den kollektive transport. Passagerer kan derfor finde information om hvad reglerne er for medtagning af bagage, cykler og andre genstande, hvorvidt man må medtage kæledyr, samt reglerne for kontrolafgifter og meget mere.

 
Hvem er med?

Rejsereglerne udgives af DSB, Arriva Tog og Metroselskabet I/S, samt Trafikselskabet Movia, BAT, FynBus, Sydtrafik, Midttrafik og Nordjyllands Trafikselskab.

Arbejdet med at harmonisere rejsereglerne på tværs af trafikselskaber har været en lang proces med man små trin over mange år. Men nu er trafikselskaberne nået i mål i forbindelse med lanceringen af Takst Sjælland. De fælles rejseregler har også betydning, når den vestdanske takstreform, Takst Vest, træder i kraft om et år.


De fælles landsdækkende rejseregler kan findes på trafikselskabernes hjemmesider og på dinoffentligetransport.dk.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer
- Analyse af vigespor på Svendborgbanen sender idéen ud på et sidespor
- Busproducent skal levere 354 busser til Rom
- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst