Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Justitsministeren vil modernisere regler for motorredskaber

Torsdag 17. juli 2014 kl: 05:00
Af: Mikael Hansen

Den "konstruktivt bestemte maksimale hastighed" foreslås øget til 40 km i timen, mens den nuværende maksimale kørehastighed på 30 km i timen foreslås fastholdt.

Motorredskaber anvendes i landbruget og i entreprenørbranchen, og her har den tekniske udvikling overhalet Færdselslovens nuværende regler. Udbuddet af motorredskaber med en "konstruktivt bestemt maksimale hastighed" på 30 km i timen er faldende, mens de fleste motorredskaber i dag bygges med "en konstruktivt bestemt maksimale hastighed" på 40 km i timen. Derfor foreslås loven nu ændret, så den tilpasses udbuddet af maskiner. Motorredskaber er blandt andet mejetærskere og gravemaskiner.

Et forslag til ændring af Færdselsloven med bl.a. dette indhold er netop sendt i høring frem til 20. august. Lovforslaget ventes fremsat i Folketinget til efteråret.

I bemærkningerne til lovforslaget er ændringen begrundet sådan:

"Motorredskaber, som f.eks. anvendes i landbruget, må efter færdselslovens § 2, nr. 15, ikke have en konstruktivt bestemt maksimal hastighed, der overstiger 30 km i timen.
Som følge af den almindelige tekniske udvikling producerer stadig færre fabrikanter imidlertid motorredskaber, som opfylder denne betingelse, og udbuddet af motorredskaber, der lovligt kan benyttes i Danmark, er som en konsekvens heraf faldende.
Med lovforslaget ønsker regeringen på denne baggrund desuden at forbedre rammevilkårene for operatører inden for entreprenør- og landbrugsbranchen ved at muliggøre anvendelse i Danmark af motorredskaber, som har konstruktivt bestemt hastighed på 40 km i timen."




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst