Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Antallet af togrejser steg i årets første to måneder

Tirsdag 26. marts 2024 kl: 12:39
Af: Redaktionen

DSB er kommet godt fra start i 2024, og melder om en markant stigning i antallet af togrejser i årets første to måneder. I januar og februar leverede DSB 26,9 millioner rejser, hvilket er 7 procent flere end samme periode i sidste år

- Vi oplever lige nu stor vækst i både regionaltrafikken, rejser over Storebælt og i S-tog. Det er positivt, at flere kunder vælger toget, og vi forventer, at tendensen fortsætter i 2024, siger Jens Visholm, der er  kommerciel direktør i DSB.


Dermed fortsætter tendensen fra 2023 med flere rejsende med tog ind i 2024. Sidste leverede DSB i alt 162 millioner rejser, hvilket var 9 procent flere end i 2022, når der korrigeres for afgivet trafik. 


Især de københavnske S-tog har trukket nye rejsende til, så antallet af rejser med S-tog indtil videre er steget med 1,4 millioner i 2024. DSB bemærker, at tronskiftet 14. januar betød over 240.000 rejsende med S-togene, hvilket var op mod 90.000 flere rejsende end på en normal søndag. Men også uden tronskiftet har S-togene kørt med markant flere rejsende end sidste år.


Samtidig kører S-toget fortsat med en høj kundepunktlighed, der i 2024 indtil videre ligger pænt over 96 procent. Punktlighed måles på andelen af kunder, som ankommer inden for 2:59 minutter efter planlagt ankomst.


I Fjern- og Regionaltogstrafikken ligger punktligheden indtil videre over målet på 75 procent. Det selvom januar var påvirket af snestormen efter nytår. I februar lå den på 81,3 procent.


DSB peger på, at punktligheden på Fjern- og Regionaltog i perioder er præget af det omfattende arbejde på jernbanenettet i Danmark med elektrificering, implementering af nyt signalsystem og fornyelse af skinner rundt omkring i landet.


- Vi er overordnet set kommet godt i gang med året, og efter lidt udfordringer med vejret i starten af året, så ligger vi samlet set pænt over målet for Fjern- og Regionaltog samlet set. Når vi ser på S-tog, så er det ganske enkelt helt i særklasse, når man sammenligner med lignende bybaner i verden, fremhører Jens Visholm.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rejsende i Nordjylland kan tage cykel gratis med i busser og tog
- DSB solgte flere pendlerkort i første kvartal
- Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer
- Analyse af vigespor på Svendborgbanen sender idéen ud på et sidespor
- Busproducent skal levere 354 busser til Rom
- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst