Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
UNDERSØGELSE FRA KOMMUNERNES LANDSFORENING:

Virksomheder er tilfredse med jobcentrene

Tirsdag 19. marts 2024 kl: 13:08
Af: Redaktionen

Langt størstedelen af virksomhederne er glade for samarbejdet med de kommunale jobcentre. Det viser den årlige tilfredshedsmåling fra KL, der bygger på godt 16.000 virksomhedsbesvarelser. Undersøgelsen, der er gennemført i samarbejde med 44 kommuner på tværs af Danmark, viser, at tæt på ni ud af ti virksomheder er tilfredse med det jobcenter, de samarbejder med

Resultaterne bygger på godt 16.600 besvarelser fra virksomheder, der har været i kontakt med et jobcenter i løbet af 2023. Her udtrykker 86 procent tilfredshed med jobcenteret, hvilket er det højeste tal, som KL har målt i de løbende tilfredshedsundersøgelser.


Derudover viser udviklingen over de seneste fire år også en stigende tilfredshed med jobcentrenes kommunikation, responstid og forståelse for virksomhedernes behov.


Ifølge Peter Rahbæk Juel (S), der er formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg og borgmester i Odense Kommune, viser undersøgelsen, at jobcentrene spiller en vigtig rolle i at hjælpe virksomheder med rekruttering af nye medarbejdere.


- Vores samfunds nok største udfordring lige nu og i de kommende år er manglen på arbejdskraft. Virksomhederne skal derfor hurtigt kunne få hjælp til at finde flere hænder, og den opgave løser jobcentrene godt, siger han.


Brug for én central aktør på beskæftigelsesområdet
Peter Rahbæk Juel henviser til, at mere end halvdelen af virksomhederne, der har samarbejdet med jobcentrene om rekruttering - 54 procent - endte med at ansætte en medarbejder.  


- Tallene viser, at det store arbejde, medarbejderne gør på beskæftigelsesområdet, betaler sig. Nu er det vigtigt ikke at sætte de gode resultater over styr, når der inden længe skal laves en reform af beskæftigelsesindsatsen, siger han.  


Peter Rahbæk Juel henviser til de fælles principper for et nyt beskæftigelsessystem, som KL sammen med Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har offentliggjort.


- Det er afgørende, at virksomhederne ikke skal løbe spidsrod mellem mange forskellige aktører for at få den arbejdskraft, de har brug for. Dén indgang skal naturligvis være kommunerne, siger han og fortsætter:


- For der er brug for én central aktør på beskæftigelsesområdet, som kan koordinere indsatsen, se på tværs af brancher og kompetencer - og hvor ansvaret og økonomien følges ad.


Interesserede kan se undersøgelsen her:





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst