Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet

Tirsdag 19. marts 2024 kl: 12:45
Af: Redaktionen

Region Sjælland og de 17 kommuner er enige om et fælles trafikudspil med en ambition om at skabe bedre, hurtigere og grønnere transport for regionens borgere og erhvervsliv. Udspillet, der har fået titlen ”Sjælland baner vejen frem” omfatter både bane- og vejprojekter

- Vi er alle enige om seks højt prioriterede infrastruktur-projekter og en række indsatsområder. Det skal der kæmpes for i de kommende år, siger regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen (S).


- Region Sjælland og de 17 kommuner står sammen om vores fælles ønsker på trafikområdet over for regering og Folketing. Det har før givet resultater, som motorvejene til Kalundborg og Næstved, siger Mikael Smed(S), der er formand for KKR Sjælland (kommunekontaktrådet på Sjælland) og borgmester i Vordingborg.


Seks prioriterede projekter og en række indsatsområder
Ønskerne fremgår af udspillet, som Region Sjælland og kommunerne kalder ”Sjælland baner vejen frem”, og omfatter seks prioriterede projekter og en række indsatsområder:
  • Den Sjællandske Tværforbindelse (Motorvej Næstved - Slagelse – Kalundborg)
  • Dobbeltspor Køge - Køge Nord med ekstra perron på Køge Station
  • Den Sjællandske timemodel med tog til København på højst en time fra byer som Nykøbing F. og Kalundborg
  • Samlet løsning for vejforbindelserne mellem Roskilde, Køge og Ringsted, herunder opgradering af Rute 6 og Rute 14
  • Klar til åbningen af Femern forbindelsen i 2029
  • Udbygning af hele Rute 9 på Lolland med fremskudt færgeleje ved Tårs 

Der er samtidigt enighed om at lægge vægt på den grønne omstilling, bæredygtig udvikling og udfordringerne med trafikstøj. 


Regionsjælland og de 17 kommuner lægger også vægt på, at mobilitet for alle er et særligt fokuspunkt med indsatsområder om bæredygtige landdistrikter, attraktive trafikale knudepunkter og samlet indsats for cyklisme og transportmuligheder for unge til uddannelse.



- Jeg synes, vi har fundet frem til meget vigtige og gode fælles prioriteringer for både vej og bane samtidigt med, at vi har fokus på miljøet og at fremme den grønne omstilling. Det ligger mig meget på sinde. Mobilitet og transportmuligheder er afgørende for udviklingsmulighederne i Region Sjælland - for virksomhederne og for borgerne i hverdagen, til arbejde, skole eller fritidsaktiviteter. Nu skal vi i gang, og vi ved det bliver et langt sejt træk. Et første skridt er, at vi formidler vores fælles ønsker til Folketinget og regeringen, siger Heino Knudsen, der er glad for den store opbakning til de fælles ønsker på trafikområdet.


Formanden for KKR Sjælland, borgmester i Vordingborg kommune Mikael Smed er stolt over den nye ”Sjælland baner vejen frem”.


-  Det er imponerende, at 17 kommuner og regionen igen står sammen, men det er også bare helt nødvendigt, ellers bliver vi ikke hørt. Vi er enige om seks prioriterede projekter, som vi skal arbejde for at få realiseret. Vi skal også arbejde for trafikalt bæredygtige landdistrikter, fremme cyklismen, gøre det nemmere for de unge at komme til uddannelse og meget mere. Det skal være attraktivt at bo og arbejde i vores kommuner, siger han.


Efter at de 17 kommuner og Region Sjælland har godkendt udspillet, er det blevet sendt videre til transportministeren og Folketingets transportordførere.


Interesserede kan finde udspillet ”Sjælland baner vejen frem” her:








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst