Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svenske havne håndterede mere gods sidste år

Onsdag 29. maj 2019 kl: 16:08
Af: Redaktionen

Der blev losset og lastet mere gods i de svenske havne i 2018 sammenlignet med året før. Ifølge Trafikanalys håndterede havnene i Sverige mere gods, der blev sendt mellem landets havne, mens der blev håndteret mindre gods, der kom ti lSverige fra havne i udlandet. Passagertallet på færgerne mellem Sverige og Danmark faldt også sidste år. Det samlede antal ind- og udrejsende passagerer fra svenske havne var stort set uændret i 2018 i forhold til 2017

Antallet af passagerer på færgerne til og fra Danmark lå i 2018 på omkring 10 millioner - i 2009 var antallet omkring 12 millioner. Det samlede antal passagerer på færgerne til og fra svenske havne var sidste år omkring 30 millioner - stort set uændret i forhold til 2017.


Den totale godshåndtering i havnene i Sverige var sidste år på 179 millioner ton, hvilket var to procent mere end i 2017. Det lossede gods steg med 6 procent til 99 millioner ton, mens lastet gods mindskedes med 2 procent til 80 milioner ton.


Gods i indenrigstrafik steg både, når det gjaldt det lossede og det lastede gods. På udenrigssiden steg mængden af losset gods fra 82 millioner ton i 2017 til 87 millioner ton sidste år. Omvendt faldt mængden af lastet gods til udlandet fra 70 millioner ton i 2017 til 67 millioner ton sidste år.


Godstransportarbejdet for indenrigsruter var 7,3 miliarder tonkilometer. Søtransport med gods på indre vandveje i Sverige (Göta kanal - Vänern samt Mälaren) udgør med 18 millioner tonkilometer en lille del godstransportarbejdet.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst