Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Havne-selskab leverer et tilfredsstillende årsresultat

Mandag 15. april 2019 kl: 06:00
Share  


Af: Redaktionen

ADP A/S, der driver havnene i Fredericia, Middelfart og Nyborg, fortsatte i 2018 sin udviklingskurs og tog i årets løb nogle store investeringer til udviklingen af både havneterminaler og Taulov Dry Port. På ADP-generalforsamlingen 12. april fremlagde selskabet et tilfredsstillende årsresultat, som understøtter virksomhedens strategi om at udvikle og styrke den samlede forretning

Resultat for 2018 blev på 10,2 millioner kroner og betegnes som tilfredsstillende i et år, hvor ADP A/S har oplevet udsving i kerneforretningen. ADP A/S kom ud af 2018 med høje godsmængder, hvilket selskabet blandt andet tilskriver et højt aktivitetsniveau inden for ro/ro- og container-området.


Containeromsætning, der kom op på 81.907 teu, hvilket svarer til en stigning på 12,8 procent i forhold til 2017, gør 2018 til ét af de største år for containerforretningen i ADP’s historie.


ADP A/S har i 2018 oplevet udsving i dele af kerneforretningen, og den samlede godsomsætning i 2018 endte på 7,9 millioner ton mod 8,6 millioner ton i 2017, hvilket svarer til en tilbagegang på 7,7 procent. Nedgangen skyldes til dels et stort fald i udskibningen af råolie påvirket af den ustabile markedssituation i oliebranchen. Nedgangen inden for råolie opvejes positivt af stigende mængder af øvrig flydende bulk, hvor ADP A/S har haft en vækst på 7,9 procent.


Udskibningen af traditionelle landbrugsprodukter blev negativt påvirket af den dårlige høst i 2018. De negative udsving inden for de traditionelle landbrugsprodukter blev til gengæld opvejet af stigende mængder af økologiske agriprodukter, hvor ADP i årets løb har haft flere store laster inden for eksempelvis biobrændsel. APD peger på, at den grønne omstilling fylder mere og mere på selskabets havneterminaler.


Havneselskabet betegner 2018 som et godt år, hvor selskabet har set effekten af sin position gennem kobling af Fredericia Havn og Taulov Dry Port.
I årets løb har ADP indgået strategisk vigtige aftaler på både havneterminaler og i Taulov Dry Port, som betyder, at selskabet etablerer store lager- og logistikdomiciler for toneangivende virksomheder i Taulov Dry Port samtidig med, at nye produkter bliver oplagret og udskibet fra Fredericia Havn. 


- Vi har helt i tråd med vores strategi sat gang i nogle meget store investeringer i optimering af arealer og etablering af nye faciliteter på vores havne og i vores bagland for at sikre kunder de bedste løsninger til en effektiv godshåndtering. Dette vil bane vejen for tiltrækning af nye virksomheder og gods, siger Villads Kirkegaard-Jensen, der er konstitueret administrerende direktør i ADP A/S.


Inden for recycling produkter har ADP i 2018 indgået langvarige aftaler med nøglekunder, som over de næste år vil skabe vækst i oplagringen og udskibningen af genanvendeligt metal fra Fredericia Havn.


I 2018 har ADP ligeledes indgået aftale med den danske virksomhed, Elysium Nordic, som vil opføre ét af verdens største pyrolyseanlæg til genanvendelse af dæk på Nyborg Havn.


Udviklingen og koblingen af Fredericia Havn og Taulov Dry Port er ét udviklingsprojekt, som bidrager til transformationen og styrkelsen af ADP. Selskabet har sat gang i opførelsen af et 49.300 kvadratmeter lager- og logistikbyggeri Taulov Dry Port.


- Det 49.300 kvadratmeter store lager- og logistikcenter bliver et af Danmarks største byggerier inden for lager og logistik. Med en central placering i et af Danmarks vigtige transportknudepunkter med optimal adgang til både motorveje, jernbane og havn, står vi med et attraktivt produkt, som imødekommer markedets efterspørgsel, siger Villads Kirkegaard-Jensen.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportministeriet har gjort status over landets jernbaner
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Feeder-rederi åbner ugentlig forbindelse mellem Rotterdam og St. Petersburg
- Transportøkonomisk forening har fået ny formand
- Corona-situationen sætter spor i Storebæltstrafikken
- Væksten fortsatte hos den nordiske del af tysk transportkoncern
- Europa skal gå styrket ud af krisen
- Havnevirksomhed med hovedsæde i Fredericia leverer et tilfredsstillende resultat
- EU-landene bør forlænge rejsestriktionerne
- Transport-koncern kører kemiske produkter til Kina med tog
- Havn i Vendsyssel afsluttede 2019 med et tilfredsstillende resultat

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst