Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Danmarks største containerhavn håndterede over en halv millioner containere

Tirsdag 5. februar 2019 kl: 11:00
Share  


Af: Redaktionen

Aarhus Havn, der er landets største containerhavn målt på håndterede enheder, oplevede i 2018 en samlet vækst i godsomsætningen på 173.071 ton. Det svarer til en fremgang på lidt over to procent i forhold ti l2017. Den samlede godsomsætning kom i 2018 op på 8.801.234 ton

Omsætningen af containere udgør en delmængde af den samlede godsomsætning. I 2017 satte Danmarks største containerhavn - Aarhus Havn - rekord med 511.424 containere. I 2018 satte Aarhus Havn igen Danmarksrekord, idet 540.363 containere (teu) blev løftet over kaj. Det svarer til en stigning på omkring 6 procent. Da der er 60 x 24 x 356 minutter i et år, svarer det til, at Aarhus Havns medarbejdere med havnens kraner og andet grej håndterede over én container hvert eneste minut hele året.


- Vi har jo konkurrenter i både nord og syd. Og vi følger naturligvis både dem og de internationale handelstal med stor opmærksomhed. Jeg er overbevist om, at flere og flere har fået øje på Aarhus havns gode beliggenhed, og det sammenholdt med, at vores operatører er blandt de bedste i verden til containerservice, giver det en unik forretningsmodel, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, der peger på, at den samlede vækst  i antallet af håndterede containere er steget over 20 procent de seneste to år.


Når det gælder den samlede mængde håndteret gods, er havnedirektøren også ganske godt tilfreds med en stigning på to procent. Nogle forretningsområder vil altid være presset i perioder - og i flere år har den mineralske olie været et udfordrende område - også i Aarhus.


- Men vi henter den tabte olie på andre forretningsområder. Vi er specialiserede på Aarhus Havn, men ikke mere end, at vi stadig har mange varer i sortimentet, og den bredde hjælper os også i år, siger havnedirektøren.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst