Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Elbiler og plug-in hybridbiler kører frem

Torsdag 6. december 2018 kl: 11:05
Share  


Af: Redaktionen

I november kom der 214 elbiler ud at køre på de danske veje. Dermed er kommer antallet af nye elbiler i år op på 1.312 elbiler i år - hvilket er dobbelt så mange som sidste år. De Danske Bilimportører peger på, at det stadig er et meget lavt antal i forhold til konventionelle biler. Det kan skyldes, at der stadig er usikkerhed forbundet med afgifterne, som endnu er uafklaret, hvorvidt de stiger eller forbliver på samme niveau som i dag her til januar

- Importørerne melder om en stigende interesse for elbilerne, der kommer mange flere typer af elbiler i forskellige størrelser allerede i 2019 og det store klimafokus, der er kendetegnet for tiden, skubber også i den rigtige retning, siger direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen. 


- Men hvis vi for alvor skal have sat skub i salget af elbiler, kræver det for det første, at politikerne får lukket aftalen om, at bilerne ikke stiger i afgifter fra januar. Og efter et valg skal der det lange lys på. Vi bør afskaffe registreringsafgiften på de grønne biler og indføre tekniske parametre som energieffektivitet og vægt, som skal opkræves løbende som vi kender det i dag med de grønne ejerafgifter. Vi kalder det fremtidens afgifter til fremtidens biler, uddyber Gunni Mikkelsen. 


Plug-in hybridbiler eller opladningshybrider, som de også kaldes, har været populære i år. I november fik 230 nummerplader, så det samlede antal kommer op på 3.028 i årets første 11 måneder. Sammenlignet med hele sidste års salg på 621, er der tale om en markant vækst. 


De Danske Bilimportører peger på, at hvis VLAK-Regeringen vil nå sine målsætninger i sin klima- og luftplan, skal der mange flere el-biler eller hybridbiler på vejene i de kommende år.


- Det er bestemt positivt, at mange danskere har taget de grønnere opladningshybridbiler til sig i år. De kan være en fornuftig trædesten på vejen mod de rene elbiler, da frygten for at løbe tør for strøm ikke eksisterer, men samtidig kan man øve sig i el-teknologien og blive mere fortrolig med den, så den næste bil måske bliver en ren elbil. Men ligesom med elbilerne, mangler der også kendte og stabile rammevilkår for opladningshybriderne - det ville for alvor rykke ved salget af de grønne biler i fremtiden, påpeger Gunni Mikkelsen.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Busbestanden svinder ind
- 59 lette hollandske busser skal køre i Sveriges hovedstad
- Telefonen tog opmærksomheden
- Aftale om arbejdstid for S-tog er faldet på plads
- Bomme bliver oppe og går derfor ned for Letbane-åbning i marts
- Irsk lavprisflyselskab åbner sommerrute mellem København og Krakow
- Bilforhandler overvejer shuttlebus
- Arriva fortsætter med togtrafik i Midt- og Vestjylland og skal også køre på Svendborgbanen
- Busbaner er til busser
- Brancheforening peger i høringssvar på plusser og minusser
- Elbiler og plug-in hybridbiler kører frem
- Fjerde lodtrækning om tilladelser efter den nye taxilov er gennemført

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst