Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
ERHVERVSORGANISATION OM ANBEFALINGER:

Det er et vigtige skridt på vejen mod fair konkurrence

Mandag 19. november 2018 kl: 14:21
Share  


Af: Redaktionen

Vækstteam for handel og logistisk anbefaler, som VLAK-Regeringen nedsatte i maj i år til at komme med anbefalinger på området, har mandag lagt en række anbefalinger frem. I den forbindelse fremhæver erhvervsorganisationen Danske Erhverv, der eksempelvis har interesseorganisationerne Danske Speditører og DTL - Danske Vognmænd blandt medlemmerne, at det er vigtigt med initiativer, der sikrer fair og lige konkurrence for handelen

- Det er af afgørende betydning for danske butikker og engrosvirksomheder, mener Dansk Erhverv.


Anbefalingerne fra Vækstteamet for handel og logistik tager afsæt i handels- og transporterhvervenes vilkår med digitalisering og e-handel, stigende international konkurrence og fremtidens kompetencebehov. 


Vækstteamets anbefalinger udstikker retningen for, hvordan VLAK-Regeringen kan sikre lige konkurrencevilkår blandt andet ved at regeringen bør tage et opgør med momssnyd og manglende kontrol for produktsikkerhed, når der handles online.


- E-handlen har gjort markedet globalt og danske handelsvirksomheders nærmeste konkurrenter befinder sig ikke længere kun er rundt om hjørnet, men måske på den anden side af kloden. Selvom danske handelsvirksomheder er dygtige og mange meget digitale, er det blevet en stigende udfordring for dem at stå stærkt i konkurrencen, fordi deres udenlandske konkurrenter har haft for let ved at snyde med moms og produktsikkerhed. De ulige konkurrencevilkår kan få afgørende konsekvenser for den danske handelssektor, fordi de risikerer at blive udkonkurreret uanset hvor god en forretning de driver, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv Henrik Hyltoft.


Dansk Erhverv er særligt glad for anbefalingerne om at sænke momsbagatelgrænsen for udenlandske pakker, øge kontrollen med produktsikkerhed og arbejde for mere ensartede internationale regler for handel online.


- Kontrol med moms og produktsikkerhed er naturligvis afgørende for lige konkurrencevilkår, men vi skal også gennem EU og internationale samarbejder sikre, at der er ens standarder for handel online. Det danske købmandskab er en stolt tradition, som vi skal værne om, ligesom danske forbrugere skal kunne være trygge, når de handler, og derfor rammer Vækstteamets anbefalinger hovedet på sømmet på de problemområder, som danske butikker og grossister er udsat for i dag, siger Henrik Hyltoft og fortsætter:

- Vi bakker fuldt ud op om Vækstteamets udspil, men nu er det så op til de danske politikere at følge Vækstteamets anbefalinger til dørs og sikre, at de mange gode initiativer så også realiseres i praksis, og det arbejde vil vi i Dansk Erhverv følge meget tæt”.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Terminalflytning gavende det lokale miljø
- Stena Lines første af fem nye skibe er kommet i vandet
- Den årlige inflation i euro-området var på 1,6 procent
- Sættevognen kan køre som blokvogn
- Herning-virksomhed fik det første kran-eksemplar i Danmark
- Flis-virksomhed har overført en anhænger til Grønbjerg ved Give
- Direktør fik otte en halv måned hos Vejle-virksomhed
- Plastgenbrug kan gøre Danmark mindst 1,6 milliarder kroner rigere om året
- Vognmand fra Føvling har fået en trailer med gående gulv
- Vognmand fra Allindemagle fik ny bil til 45-års jubilæum
- Rumænsk EU-formandskab vil sætte fart i vejpakken
- VLAK-Regeringen vil afskaffe regionerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst