Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
HANSTHOLM HAVN:

Udlejning af nye arealer er i gang

Mandag 19. november 2018 kl: 11:07
Share  


Af: Redaktionen

Udlejning af nye arealer er i gang

Hanstholm Havn er i gang med en større udvidelse, som blandt andet omfatter en ny indsejling mod nordøst, øget vanddybde og etablering af nye baglandsarealer. Nu er de første kontrakter på havnens nye baglandsareal underskrevet. Hanstholm Havn betegner det som en milepæl i arbejdet frem mod etablering af en markedsposition som Europas førende konsumfiskerihavn

De underskrevne kontrakter omfatter en tredjedel af det store baglandsareal ”Øst”, som er et nyindvundet areal på i alt ca. 135.000 kvadratmeter. Det er to lokale virksomheder, der udvider aktiviteterne og i den forbindelse har lejet henholdsvis 40.000 og 4.000 ekstra kvadratmeter. 


Producent af fiskemel og -olie, FF Skagen, har skrevet kontrakt på overtagelse af det største areal, mens norskejede Egersund Trawl Danmark har skrevet kontrakt på det mindre. Begge virksomheder har i dag aktiviteter på havnen, men ønsker faciliteter ved den kommende 350 meter lange kaj, hvor et bassin med 10 meters dybde - forberedt til 11 m - er ideelt for store fartøjer, der skal losse eller serviceres.


- Vi har længe set frem til uddybningen af havnen, fordi vi er aftagere af store mængder industrifisk til vores produktion og gerne vil kunne tage imod de større skibe, der lander blandt andet tobis og brisling. Nu får vi mere vanddybde og håber, at det vil tiltrække flere og større skibe, så vi får mulighed for at øge produktionen. Derfor vil vi etablere lossefaciliteter på den nye kaj, og det bliver det første projekt efter overtagelsen af arealet. Dernæst får vi behov for mere lagerplads til fiskemel og kommer også til at bygge en hal til det formål, forklarer administrerende direktør i FF Skagen, Johannes Palsson. 


- Vi er glade for aftalen, for vi vil gerne både kunne udnytte højsæsonen for industrifisk bedre og også strække sæsonen lidt, fortsætter han.


Hovedformålet med den store havneudvidelse er at tiltrække flere fisk og fiskeaktiviteter - både i forhold til industri- og konsumfisk. Med ovennævnte lejeaftaler er havnen allerede nu - kun et år inden i udvidelsesarbejdet - godt i gang med at skitsere omfanget af de kommende aktiviteter.


- Havneudvidelsen forløber planmæssigt, og med de første arealkontrakter på plads begynder vi så småt at fornemme konturerne af det nye baglandsareal og den aktivitet, som vil opstå. Vi er meget tilfredse med den positive udvikling og kan mærke, at vi nu er ved at skifte gear. Sideløbende med den igangværende havneudvidelse ønsker vi at konsolidere vores position som Danmarks største konsumfiskerihavn, og vi kan med glæde konstatere, at vores primære aktiviteter følger den ønskede vækstkurve, siger forretningsudvikler hos Hanstholm Havn, Rasmus Buchardt Sørensen.


Samtidig med, at havneudvidelsen skaber mere gunstige rammer for udvikling af hovedforretningsområdet fiskeri, går den også hånd i hånd med det store serviceerhverv, som understøtter fiskeriet ved at levere forskellige tjenester såsom vodbinderi. Det gælder for eksempel for Egersund Trawl, som også ser meget frem til at indtage de nye kvadratmeter på det areal, der står færdig i 2020, men foreløbig blot er hav: 


- Vi flytter vores værksted ned på de nye arealer, hvor vi får mulighed for at bygge en ny, større og mere tidssvarende hal, hvor vi bedre kan håndtere skibenes udstyr, som bliver større og tungere i takt med skibene. Samtidig får vi mulighed for at placere os lige ned til kajen, og det giver os en meget mere effektiv forretning, da vi slipper for at transportere dele og udstyr frem og tilbage mellem skibe og værksted på lastbiler. Vi forventer desuden, at den nye havn vil tiltrække større og andre typer skibe, og det giver os mulighed for at udvikle vores forretning på en række andre parametre, siger Kasper Thomsen, som er direktør i Egersund Danmark. 


Også en række andre virksomheder har inden for det seneste år fået øjnene op for udviklingen i Hanstholm og valgt at flytte aktiviteter dertil. Det gælder blandt andet fiskegrossisten Kongsbak og installationsvirksomheden KS Elektro. Samtidig har fiskeforarbejdningsvirksomheden Scanfish valgt at samle aktiviteterne i Hanstholm og lukke afdelingen i Hvide Sande. Det sker samtidig med et opkøb af Hanstholm-virksomheden Taabel. Senest har Cosmos Trawl meldt ud, at virksomheden etablerer sin fjerde afdeling i Hanstholm. 


Når den nye Hanstholm Havn står færdig i 2020, vil der yderligere være et areal på 30.000 ledige kvadratmeter til rådighed mod vest i form af multiterminal med 140 m kaj, som for eksempel vil være ideelt for godsaktiviteter. 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Havn har fået undersøgt luftkvaliteten
- Skibe kan koble sig på landstrøm i Grenaa
- Horsens bliver nødhavn
- Danske rederier sætter større fodaftryk rundt i verden
- EU-direktiv skal forebygge skrald i havene
- Danske Rederier sætter søfart og erhvervspolitik til debat
- Den globale shippingindustri advarer mod handelsbarrierer
- Formanden for Danske Havnevirksomheder fortsætter
- Rederier kræver en effektiv håndhævelse af svovlgrænsen
- Udlænding forsøgte sig som narkosmugler
- Rederi-koncern nåede op på en højere omsætning og overskud
- Færgerederi vil sejle forrest inden for bæredygtig søfart

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst