Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Hollandsk lastbilchauffør er blevet dømt for narkosmugling

Mandag 22. oktober 2018 kl: 11:34
Share  


Af: Redaktionen

Betjente fra Særlig Efterforskning Vest og Østjyllands Politi var klar, da tre danskere 15. december sidste år modtog en lastbil fyldt med hash og kokain. Politiet tiltalte som et resultat af den efterfølgende efterforskningen tre mænd, som nu har været en tur i retten for at få deres dom

Det var en nu 60-årig hollandsk chauffør, der sad bag rattet i lastbilen, som blev parkeret ved en ejendom nær Solbjerg 15. december sidste år. Her gik den hollandske chauffør og tre danskere i gang med at læsse de ulovlige stoffer af, da de blev overrasket af politiet.


Alle fire blev anholdt og varetægtsfængslet, og fredag blev den hollandske chauffør idømt ni års fængsel for indsmugling af de 300 kg hash og 11 kg kokain, som politiet fandt i lastbilen. 


Han blev desuden udvist af landet med indrejseforbud for bestandigt. Retten besluttede at lastbilen, sættevognen og narkotikaen samt et større kontantbeløb skulle konfiskeres fra de tiltalte. 


To mænd på nu 25 og 28 år fra Aarhus-området blev idømt henholdsvis et år og ni måneders fængsel og to år og tre måneders fængsel. De blev alene dømt for at have modtaget 200 kg hash fra lastbilen. Retten kunne ikke med sikkerhed afvise, at kokainen og de resterende 100 kg hash skulle have været afleveret til nogle andre. 


Den sidste af de fire tiltalte, en 34-årig mand, blev frifundet, fordi retten ikke fandt det bevist, at han havde deltaget i modtagelsen af narkotikaen. 


- Der er tale om indsmugling af en meget stor mængde narkotika, så jeg er tilfreds med, at retten takserede det til en langvarig fængselsstraf til chaufføren. Heldigvis fik politiet forhindret, at den store mængde narko endte på gaden, siger anklager i Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær, der er tilfreds med dommen.


De to mænd på 25 og 28 år modtog dommen. Chaufføren har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke. Den 34-årige blev løsladt efter dommen, mens de tre dømte fortsat er fængslet. 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-Parlamentet stemmer og EU-Kommissionens vejpakke
- Lastbilchauffør slap uskadt
- Tre mænd er dømt i større sag om hash-smugling
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Tre finalister til “Årets Transportvirksomhed 2019” bliver fundet lørdag
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår
- Hønnikerne har 500 heste som trækdyr
- Limfjordshavn kom ud med overskud
- Dansk trailerspecialist åbner i Sverige
- Vognmandsorganisation melder alt klar til transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst