Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

To taxiselskaber i Nordjylland kører ind i samarbejde med Dantaxi 4x48

Torsdag 18. oktober 2018 kl: 08:34
Af: Redaktionen


De to nordjyske taxiselskaber Terndrup Taxa og Hirtshals Taxi har indgået samarbejde med Danmarks største taxiselskab Dantaxi 4x48. Aftalen sker dels for at styrke taxidriften i det nordjyske område - dels for fortsat at sikre en god taxidækning lokalt

To taxiselskaber i Nordjylland kører ind i samarbejde med Dantaxi 4x48
- Det er ikke for ingenting, at vi kalder Aalborg for Jyllands taxa hovedstad, siger direktør i Dantaxi 4x48 Aalborg, John Vanggaard.
Direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, forudser, at den type af samarbejder mellem selskaberne vil blive markant mere udbredt de næste par år.


- Jeg tror uden tvivl, at det kan være med til at fremtidssikre taxidriften i mindre bysamfund, når de store og mindre selskaber deler nogle stordriftsfordele i form af blandt andet kapacitet og teknologi, siger hun.


Direktør i Dantaxi 4x48 Aalborg, John Vanggaard lover, at kunderne ikke kommer til at mærke meget til, at telefonerne i Hirtshals og Terndrup fremover skal passes fra Aalborg frem for lokalt.


- Jeg er rigtig glad for at byde dem velkommen hos os. Det er ikke for ingenting, at vi kalder Aalborg for Jyllands taxi-hovedstad, så opgaven med at betjene kunderne i de nye områder, ser vi frem til at løse på den bedste måde, siger han.


Samarbejde på tværs af byerne i Nordjylland 
Ejer af Terndrup Taxa, Kenny Thygesen, sætter ord på, hvorfor han har valgt at indgå samarbejde med Dantaxi 4x48.


- Hvis vi fortsat skal kunne drive en anstændig forretning og tilbyde en god taxiservice til vores kunder, er løsningen at indgå i en større sammenhæng. Vi skal samarbejde på tværs af byerne i Nordjylland, udnytte vores fælles kapacitet og derigennem skabe nye synergier. Hvis jeg har kørt en kunde til Aalborg, har jeg tidligere måtte køre tom tilbage. Ved at samarbejde med kollagerne kan jeg nu få kunder med retur. Flere kilometer med kunder i vognen giver bedre taxibetjening, en god økonomi for vognmanden, og så er det er til gavn for miljøet, siger Kenny Thygesen.




Samarbejde vil styrke Terndrup Taxa
Selvom Kenny Thygesen ser frem til aftalen, er der samtidigt lidt vemodigt for den erfarne vognmand, at del af de funktioner, der tidligere blev varetaget lokalt, nu skal passes andetsteds.


- Jeg vil da gøre mit til, at den nære kontakt til kunderne ikke forsvinder. Vi har mistet kørsel de senere år, og derfor ser jeg ikke noget reelt alternativt til denne aftale, som vil betyde en styrkelse af Terndrup Taxa, siger han.

 
Stordriftsfordele og mulighederne i den nye taxilov skal udnyttes 
De to nordjyske selskaber, Terndrup Taxa og Hirtshals taxi, er eksempler på taxiselskaber, der kan se fordele ved at indgå i et landsdækkende samarbejde. Et andet eksempel er Greve-Solrød taxi på Sjælland, der netop har meddelt, at de fra 1. januar også tilslutter sig Dantaxi 4x48. Direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, forklarer, hvorfor den udvikling kommer nu.


- Det er jo ingen hemmelighed, at det igennem flere år er blevet sværere at drive en lønsom taxiforretning uden for de større byer. Når flere vognmænd nu vælger at samarbejde med større selskaber, så et det fordi, at de kan se nogle stordriftsfordele, der både kommer dem selv og deres kunder til gode. Og så er det jo også et udtryk for, at man rent forretningsmæssigt udnytter noget af fleksibiliteten i den nye taxilov, siger Trine Wollenberg, der mener, at det ikke bliver sidste gang, at vi ser denne type aftaler.


- Det kommer jo meget an på, hvordan samarbejdet forløber vedrørende de første nye partnerskaber. Min umiddelbare vurdering er dog, at den type samarbejder vil blive markant mere udbredt de næste par år, siger hun videre.


Aftalen mellem taxiselskaberne i Nordjylland træder i kraft i oktober. De tre selskaber indleder samarbejde på en række områder herunder på it-området (taxi-app’er), administration, online-booking og telefonbetjening. 




Om Dantaxi 4x48, Aalborg
  • En stor del af taxikørslen i Jylland koordineres fra Dantaxi 4x48’s callcenter i Aalborg. Her betjener 45 administrative medarbejdere de over 500 tilsluttede taxier i det jyske område
  • Dantaxi 4x48 udfører taxikørsel i de fleste større byer og i mange landdistrikter. Selskabets hovedkontor er beliggende i Virum, København
  • Selskabet står bag den landsdækkende taxi-app MOOVE. Selskabet har på landsplan over 1.600 taxier tilsluttet


Om Hirtshals Taxa
  • Hirtshals Taxa er en del Hirtshals Turistfart. Selskabet blev grundlagt i 1999. Selskabet ejes af vognmand Lars Dyrskjøt Andersen
  • Selskabets taxi-afdeling råder over ni taxier


Om Terndrup Taxa: 
  • Terndrup Taxa er en del af Terndrup Taxa og Minibusser
  • Terndrup Taxa & Turistbusser A/S er et af Nordjyllands største transportselskaber og beskæftiger 170 medarbejdere 
  • Hovedkontoret ligger i Terndrup nord for Hadsund i Østhimmerland 
  • Selskabet har afdelinger i Viborg og Frederikshavn. Selskabet er grundlagt i 1983 og ejes af Kenny Thygesen.  Selskabet taxi-afdeling råder over 13 taxier.
 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny trafikplan for Skive kommune er sendt i høring
- Fredag 15. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Afsluttede sager om arbejdsskader beløb sig til godt to millioner kroner
- Fagforening fik 900.000 kroner i kassen
- Myndighederne får lettere ved at forfølge lovovertrædere fra andre EU-lande
- Sygemeldte skal samlet til 60.000 færre samtaler i jobcentret
- Fjernbus havde nedslidte dæk og fik kørselsforbud
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Trafikalt knudepunkt i Gentofte ved Kongens Lyngby bliver plads til vejarbejder
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Kvinder rammes oftere af arbejdsrelateret stress end mænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst