Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Hollandsk busproducent kører ud med elektriske laventre-busser

Mandag 17. september 2018 kl: 15:00
Af: Jesper Christensen

VDL, som i december næste år har el-busser i drift i Danmark, introducerer nu elektriske laventre-busser på 12 og 12,9 meter med en rækkevidde på mellem 100 og 200 km. De elektriske laventre-busser fra VDL hedder Citea SLE Electric og bliver leveret med den nyeste generation af batteripakker


VDL betegner udvidelsen af det elektriske Citea-program med en laventre-bus for et naturligt skridt mod en mere bæredygtig kollektiv transport. VDL fremhæver, at de to nye Citea laventre-busser ligesom dieseludgaverne er ideelle for by-kørsel og lokal-kørsel, og at de fås med flere forskellige dør-løsninger og fleksible indretningsmuligheder. Begge Citea SLE Electric-versioner supplerer VDL’s mindre Citea LLE-99 Electric, der i dag er indsat på regionale ruter i Holland og Luxembourg.


Citea SLE Electric bliver som standard leveret med en batteripakke på 216 kWh, men kan som en mulighed leveres med en batteripakke på 288 kWh. Batteripakkerne vil give VDL Citea SLE Electric en rækkevidde mellem to opladninger på 100 og 200 kilometer uden behov for supplerende opladning ind i mellem.


Begge busser - 12,0 meter og 12,9 meter - bliver som standard leveret med en CCS-plug, Som tilvalg kan busserne leveres med en tagmonteret pantograf med en kapacitet på op til 450 kW.


Ifølge VDL åbner den nye generation af batterier VDL Citea SLE Electric en operationsrækkevidde på op til 500 kilometer dagligt, hvilket betyder, at VDL’s elektriske busser giver operatørerne en større grad af fleksibilitet og flere muligheder for at opnå det bedste match i forhold til kundernes krav og deres operationelle muligheder.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rejsende i Nordjylland kan tage cykel gratis med i busser og tog
- DSB solgte flere pendlerkort i første kvartal
- Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer
- Analyse af vigespor på Svendborgbanen sender idéen ud på et sidespor
- Busproducent skal levere 354 busser til Rom
- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst