Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Skagen har fået containerforbindelser ud i verden

Onsdag 22. august 2018 kl: 11:02
Af: Redaktionen

I weekenden anløb det første containerskib Skagen Havn på en ny, fast ugentlig containerrute fra rederiet MSC, der har et verdensomspændende rutenetværk. Skagen Stevedore A/S, der er et selskab i FF Skagen-koncernen, der driver den nye containerterminal, som tilbyder nordjyske virksomheder global transport med skib

Skagen har fået containerforbindelser ud i verden
Skagen Stevedore A/S har etableret og driver containerterminalen. Selskabet har investeret i en mobil containerkran, der har en løftekapacitet på op til 125 ton og en svingradius på 51 meter.


- For FF Skagen betyder containerterminalen, at vi kan styrke planlægningen af vores produktion og afskibning af vores egne produkter, som betyder en bedre service over for vores kunder i hele verden. Samtidig ser vi i Skagen Stevedore et forretningspotentiale i terminalen, som tilbyder en global transportløsning for virksomheder i den nordlige del af Danmark, siger Sales Manager ved FF Skagen, Thomas Fisker Hansen.


Den ugentlige containerrute kan både håndtere indgående og udgående gods. Containerskibet har ruteforbindelser mellem Skagen Havn og resten af verden gennem MSC’ forgrenede containernetværk. Hidtil har nordjyske virksomheder skulle sende deres gods til Aarhus for at få det afskibet med MSC’s containerskibe. Den nye rute vil skabe mulighed for mere effektiv transport af gods til og fra de nordjyske virksomheder.


En hjørnesten i Etape 3 udvidelse
Den nye containerrute er blevet en realitet i tæt samarbejde med Skagen Havn, der har været involveret i tiltrækningsstrategien af et rederi til ruten.


-  Som infrastrukturleverandør er det essentielt, at vi hele tiden optimerer vores service i tæt samspil med aktører på havnen og er med til at skabe de optimale vilkår for regionens virksomheder. Det er aktiviteten med Skagen Stevedore et godt eksempel på. Containerruten er samtidig en vigtig, økonomisk hjørnesten for den nye havneudvidelse Etape 3, så vi er meget glade for at kunne byde MSC velkommen, siger Willy B. Hansen, der er administrerende direktør i Skagen Havn.  


Den nye containerrute er etableret på det eksisterende havneareal og vil blive flyttet til det nye areal, når Etape 3 er realiseret. Etape 3 indebærer blandt andet en udvidelse af havnearealet på ca. 190.000 kvadratmeter og 930 meter nyt kajareal. Det nye areal forventes at stå klar til udnyttelse i løbet af 2020.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst