Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Østjylland får ny forbindelse til London-området

Torsdag 9. august 2018 kl: 10:44
Share  


Af: Redaktionen

Fredag 2. november åbner Europa’s næststørste lavprisflyselskab, easyJet, en ny rute mellem Aarhus Airport på Djursland og Gatwick Lufthavn syd for London


Aarhus Airport oplyser, at easyJet vil flyve to gange ugentligt mellem de to lufthavne.


- For mig er det helt ekstraordinært, at easyJet kan se så stort potentiale i Aarhus, at de annoncerer en ny rute, allerede inden ruten til Berlin er kommet på vingerne. Gatwick er vel at mærke den næststørste lufthavn i Storbritanien efter Heathrow, og det betyder, at et væld af nye destinationer kommer inden for rækkevidde af østjyderne. Fra Gatwick er det blandt andet muligt at flyve direkte til New York, Amsterdam, Barcelona, Budapest, Orlando og Buenos Aires, siger Peter Høgsberg, der er direktør i Aarhus Airport.


Han henviser i den forbindelse til, at der allerede eksisterer en flyrute mellem Aarhus og London, idet Ryanair flyver imellem Aarhus Airport og Stansted nordøst for London. Ruten med Ryanair, der denne sommer har været berørt af strejkende piloter, der vil have bedre løn- og arbejdsforhold, lå i juli førstepladsen med mest trafik af alle ruter fra Aarhus målt på antal passagerer.


Med easyJets rute mellem Gatwick og Aarhus får passagerer fra Storbritannien endnu en indgang til Aarhus, hvilket ifølge Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, skal ses som en blåstempling af turismetilbuddene i Aarhus.


- Jeg ser det som en stor cadeau til Aarhus og byens turismeprodukt, at et verdensomspændende flyselskab som easyJet vælger at etablere en rute mellem Gatwick og Aarhus. Vi ved i forvejen, at englænderne er glade for Aarhus, for britiske medier har skrevet rigtig mange positive artikler om os - blandt andet som følge af byens status som Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det er et stort marked, som nu bliver eksponereret endnu mere for Aarhus, og det er alt andet lige rigtig godt nyt for byens turismeaktører, siger Peer H. Kristensen.
 

Han henviser til, at effekten af easyJets ruteåbninger rundt omkring i verden typisk kan aflæses tydeligt i antallet af overnatninger for de to destinationer, som ruten forbinder. Han forventer således markant vækst i antallet af britiske overnatninger i Aarhus allerede inden for de første seks måneder efter rutens åbning. 
 

Det er anden gang inden for kort tid, at easyJet vælger Aarhus som destination for en ny ruteåbning. Til september åber flyselskabet en rute mellem Aarhus Airport og Berlins Tegel Airport. 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DHL Express bygger en nyt hub i Københavns Lufthavn
- Dansk transportkoncern har budt på schweizisk konkurrent
- Strejke i tyske lufthavne betyder aflyste fly
- Ny strategi skal styrke den digitale infrastruktur på transportområdet
- Global logistikkoncern får ny administrerende direktør
- Lavprisflyselskab vil flyve mellem Billund og Manchester
- 2019 bliver også travlt og udfordrende
- EU-Kommissionen gennemfører en nødhandlingsplan
- Droner generer flytrafikken i London-lufthavn
- ransport-, bygnings- og boligministeren har ansat ny særlig rådgiver
- Aarhus Airport ser frem mod årsskiftet med rekordår
- Aarhus og Manchester bliver bundet sammen med ny flyforbindelse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst