Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Antallet af konkurser fortsætter med at stige

Onsdag 11. juli 2018 kl: 11:28
Share  


Af: Redaktionen

Antallet af konkurser fortsætter med at stige

Det seneste år har antallet af konkurser ligget på et højere niveau, end under finanskrisen i 2009/2010. Konkurstallet presses op af et stort antal konkurser hos virksomheder uden økonomisk aktivitet, viser ny analyse fra eStatistik og FSR - danske revisorer, der peger på, at antallet af konkurser har været støt stigende siden 2016

Det seneste år er 7.124 virksomheder gået konkurs. Dermed fortsætter en tendens, hvor antallet af konkurser er steget siden 2016.


I 2. kvartal 2018 gik 1.921 virksomheder konkurs. Ud af dem havde 637 økonomisk aktivitet. 


- De 637 virksomheder stod for 98 procent af den samlede økonomiske aktivitet i de konkursramte virksomheder, siger direktør i eStatistik, Kent Nielsen.


De konkursramte virksomheder i andet kvartal 2018 havde en samlet omsætning i året inden konkursen på 3,5 milliarder kroner, mens omsætningen i ’nulvirksomhederne’ var på 57,5 millioner kroner, svarende til 1,7 procent af den samlede omsætning.


- Nulvirksomhedernes store betydning for det samlede konkurstal har været særligt højt siden 2016. I finanskrisens første år var der økonomisk aktivitet i 60 procent af de konkursramte virksomheder. I 2016 og 2017 var det 40 procent af de konkursramte, som havde økonomisk aktivitet, mens de resterende 60 procent var uden eller med meget lav omsætning, forklarer Kent Nielsen.


“Vi prøver sgu”
Årsagen til de mange konkurser blandt virksomheder uden økonomisk aktivitet kan måske findes i de positive vinde, som har trukket økonomien op over de seneste år.


- Når det går godt i dansk erhvervsliv, er vejen til at sige ”vi prøver sgu” kortere. Det kan også ses ved, at der de seneste år er kommet markant flere virksomheder i Danmark - eksempelvis er der startet mange iværksætterselskaber med ned til én krone i selskabskapital. Men ikke alle har held med erhvervseventyret, og derfor ser vi mange små virksomheder, som aldrig opnår økonomisk aktivitet ende i konkurs, siger chefkonsulent hos FSR - danske revisorer, Jakob Holm.


Flest konkurser hos byggeriet
Med 145 konkurser er bygge-anlæg den branche, hvor flest aktive virksomheder er gået konkurs i 2. kvartal af 2018.


- Årsagen kan populært sagt være “håndværkerfælden”. Ordrerne vælter ind, konkurrencen er hård og der er travlt. Hvis overblikket ryger, og regninger til materialer og lønninger begynder at komme, inden projekterne færdige og pengene kommer fra kunderne, så kan det hurtigt give lavvande i kassen, siger Jakob Holm. 


Interesserede kan se den omtalte konkursanalyse her:
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Fuld passager nægtede at betale
- I Viborg kan man tage sin cykel med i bussen
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- Flyproducent vil indstille produktionen af verdens største fly
- Sønderborg Lufthavn skal være mere grøn
- Vognmænd skal indbetale pension til chauffører
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Storstrejke i Belgien rammer den fælles transport og fabrikker
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Kalundborg Taxa kører ind i Dantaxi 4x48
- Kunderne vender tilbage til banen mellem Odder og Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst