Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Færre kom til skade i trafikken sidste år

Torsdag 7. juni 2018 kl: 07:45
Share  


Af: Redaktionen

I 2017 kom færre til skade i en trafikulykke. Ifølge Vejdirektoratet var der lige under 3.000 registrerede trafikulykker, hvor en eller flere personer blev dræbt eller kom til skade. Det er det laveste antal ulykker med personskade i de sidste 10 år

Færre kom til skade i trafikken sidste år
- Der kan være mange forklaringer på den positive udvikling. Vejnettet forbedres løbende, der bygges blandt andet rundkørsler og venstresvingsbaner, fjernes faste genstande og oversigtsforhold forbedres. Derudover bidrager kampagner, daglige trafikmeldinger, løbende vedligehold af asfalten og hurtige udbedringer af skader på skilte og autoværn til trafiksikkerheden, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling. 


- Vi skal desuden huske, at trafiksikkerhed ikke kun handler om de indsatser, som Vejdirektoratet, politiet, kommunerne og Rådet for Sikker Trafik laver. Det handler også om, at trafikanterne har et ansvar for at vise hensyn til hinanden, siger hun.


175 dræbte i trafikken i 2017 ligger på niveau med udviklingen for de seneste fem år, mens antallet af dræbte er mere end halveret siden 2008. Den samme tendens gør sig gældende for tilskadekomne i trafikken.
 
 
Mænd bliver oftere dræbt i trafikken
Mens ulykkerne med tilskadekomne eller dræbte personer er faldet, ses en stagnerende tendens, når det gælder ulykker, hvor der alene er tale om materiel skade. Der sker således tre gange så mange skader på køretøjer som på trafikanter i ulykkesstatistikken. 


Der var tre gange så mange mænd som kvinder, der blev dræbt i trafikken i 2017. Der var også langt flere mænd, der kom alvorligt til skade i trafikulykker, end kvinder, mens kønnene ligner hinanden mere, når det gælder lettere skader.


- Der er en tydelig tendens til, at mænd i endnu højere grad end tidligere er overrepræsenterede i dødsulykkerne. Hvor der for få år siden var to dræbte mænd for hver trafikdræbt kvinde, er der nu tre dræbte mænd for hver dræbt kvinde. Vi ved fra tidligere undersøgelser, blandt andet fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, at mænd ofte er mere risikovillige i deres kørsel. Det kan være en del af forklaringen, siger Marianne Foldberg Steffensen.

 
Der er stadig flest trafikanter, der kommer til skade i en personbil. Det gælder for 44 procent af de dræbte og tilskadekomne i 2017. De bløde trafikanter er også meget udsatte i trafikken. Cyklister udgør 24 procent af de dræbte og tilskadekomne i 2017, mens fodgængere udgør 13 procent.


Mange ulykker med tilskadekomne eller dræbte personer sker på lige vejstrækninger og i kryds.


Interesserede kan læse mere om ulykkesudviklingen i Vejdirektoratets årsnotat, som kan findes her:
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Renault var med på elektrisk konference i Lyon
- Vognmand på Stevns tipper med kærre fra jysk forhandler
- Selvkørende lastbil har fået debut på svensk landevej
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Skraldebiler i Middelfart stopper med traditionel diesel
- Horsens bliver nødhavn
- Transportarbejdsgivernes formand fortsætter
- To-tre-akslede ud af ni biler er kommet ud på vejene
- To unge rollemodeller blev prist med pris
- Der er behov for massive investeringer i infrastruktur
- - Det er et skridt i den helt forkerte retning
- Tiden er løbet fra et fuldstændig grænseløst Europa

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst