Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Politisk netværk udvider med fem nye partnere

Tirsdag 6. marts 2018 kl: 09:09
Share  


Af: Redaktionen

Det politiske regionale samarbejde, der går under navnet String og dækker et område fra fra Hamburg og Schleswig-Holstein op over Lolland-Falset og Sjælland til Sverige, er blevet udvidet med fem nye partnere i Sverige og Norge, så det samlede indbyggertal i String-området er vokset fra 8,4 millioner til 11,5 millioner. Partnerskabet, som nu har 11 deltagere, er dermed blevet et af Europas største regionale samarbejder

Politisk netværk udvider med fem nye partnere
String-området dækker nu fire lande, ni regioner, tre storbyer og én hovedstad. Partnerne i String-samarbejdet har som mål at skabe bæredygtig vækst og mobilitet på tværs af grænserne mellem landene. Samarbejdspartnerne i String ligger alle langs den nordligste del af EU's ScanMed korridor. Ifølge String vil udvidelsen betyde en markant styrkelse af den samlede indflydelse både nationalt og i forhold til EU. 


- For os er det vigtigt at se hele den nordlige del af ScanMed-korridoren som et sammenhængende område med et gensidigt behov for forbedret infrastruktur for at sikre vækst og udvikling. Vores medlemskab af String vil give Akershus et vigtigt netværk langs en prioriteret akse og styrke udviklingen inden for mange af vores fokusområder, siger ny partner og fylkesordfører i Akershus Fylkesting Anette Solli. 


Akershus Fylke er et område omkring Oslo med godt 500.000 indbyggere. Oslo er ikke en del ag Akershus Fylke.


- Vi er meget glade for at være blevet inviteret til at deltage i String som et fuldt medlem. Malmö har længe været indirekte involveret i String’s arbejde. Fra fælles europæiske projekter og støtte til String både hjemme og i Bruxelles. I vores grænseoverskridende region har vi gennem Øresundsbroen en stor viden om, hvad en fast forbindelse mellem to lande kan gøre for en hel region. Malmø kan bringe disse erfaringer ind i Strings arbejde fremadrettet, siger borgmester i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh.


Sværvægter i grænseoverskridende partnerskaber 
Med et voksende fokus på funktionelle regioner, mega-regioner og grænseoverskridende samarbejde er String et eksempel på et samarbejde, der strækker sig fra Hamburg i syd over Sjælland, København og Malmø langs den svenske vestkyst til Norge og Oslo-området. 
String ligger i en meget velhavende del af Europa med innovativ teknologi, transport og logistik, bio-tech, materialeforskning og grønne energiløsninger som kerneområder inden for erhverv. 


Formand for String, statssekretær Wolfgang Schmidt fra Hamburg, byder velkommen de fem nye medlemmer velkommen.


- Med fem nye medlemmer i String har vi etableret grundlaget for en stærk korridor, der viser et glimrende eksempel på grænseoverskridende politisk samarbejde i den nordlige del af Europa. Vi er forpligtede til kontinuerligt at samarbejde om vores visioner for et moderne samfund, siger  Wolfgang Schmidt.


Fakta om String:
  • Areal: 75.000 kvadratkilometer

  • Befolkning: 11,5 millioner (+0,9 procent årligt 2012 - 17) 
  • BNP pr. indbygger: 45.300 euro

  • Real vækst i BNP + 3,0 procent 2015 
  • Beskæftigelsesprocent: 79 procent 
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportorganisation talte om affald med minister
- DAF Trucks får ny chef
- Rederi-koncern bestiller ny ro/ro-færge
- Flere italienske broer og viadukter er styrtet sammen de senere år
- Politi fandt 1.200 kilo hash i en lastbil med frugt på ladet
- Traileren kan både blæse og have læs på
- Motorvejsbro ved genova styrtede sammen
- Broen mellem Danmark og Sverige har forbedret resultatet
- Lastbiltrafikken over Øresundsbron er steget med 3,6 procent
- Dokumentation om kontrol af logbøger over dyretransporter
- Lastbilbestanden er kørt frem siden årsskiftet
- Gangbro skal på plads - arbejdet spærrer motorvej

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst