Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
POLITISK BESLUTNING OM KØB AF NYE EL-TOG:

Enhedslisten er betænkelig ved vedligeholdelsesudbud

Fredag 2. februar 2018 kl: 11:14
Share  


Af: Redaktionen

Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten vil sende indkøb og vedligehold af tog i udbud for mellem 17 og 22 millirder kroner inklusiv udgifter til vedligeholdelse og opførelse af værkstedsfaciliteter. Enhedslisten anerkender, at det er en god idé at lade togproducenten være medansvarlig for vedligeholdelsen af togene, men mener, at man svækker DSB ved helt at overlade opgaven til private

- Det stiller vores fælles togselskab meget svagt i fremtidige udbud, påpeger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested.


- Dette er blot seneste eksempel på politikernes iver efter at amputere vores fælles togselskab. Det er selvfølgelig positivt, at producenten af de nye tog holdes ansvarlig for, at togene virker. Men med denne model tager man fuldstændig arbejdet med vedligehold ud af hænderne på de mange dygtige DSB-ansatte og fjerner kompetencen fra selskabet, siger Henning Hyllested, som  mener, at DSB kommer til at stå meget svagt tilbage efter denne manøvre. 

- Det kan blive meget dyrt, hvis et privat selskab på den måde står med alle kort på hånden, når kontrakten en dag skal genforhandles, og DSB er blevet klædt af til skinnerne, siger Henning Hyllested og fortsætter:

- Vi har set utallige eksempler på, at det går galt, når man tager opgaverne ud af hænderne på det offentlige. Det bliver kun dyrere, når alt vedligeholdelse skal foregå på kontrakt med et privat selskab, som kan udskrive regninger, hver eneste gang en fejl skal udbedres.


Ifølge Henning Hyllested er det er bekymrende, når en kreds af politikere på Christiansborg uden særlig viden om togdrift tager beslutninger hen over hovedet på DSB og stik imod anbefalingerne. 


- Det ville klæde politikerne at anerkende, at DSB, som kører toge hver eneste dag, har mere forstand på togdrift end os, der sidder inde bag murene i Folketinget. Hvis dette viser sig at gå galt, må alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten stå tilbage med meget røde ører, siger han.

 Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Specialtog har slibestenene klar
- Hvor der er vilje, er der vej - og bane
- Femern A/S har modtaget tysk godkendelse
- Danmarks største containerhavn håndterede over en halv millioner containere
- Brennerpasset er lukket for togtrafik
- Dansk transportkoncern blive afvist i Alperne
- Femern-tunnelen er et af Europas vigtigste infrastrukturprojekter
- - Femern Bælt-forbindelsen får og vil få den nødvendige støtte fra EU
- Biler, energiprodukter og passagerer trak godsmængderne ned
- Antallet af vognleverandører svinder ind

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst