Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Ny strategi skal gøre Danmark til digital frontløber

Onsdag 31. januar 2018 kl: 11:54
Share  


Af: Redaktionen

Med “Strategi for Danmarks digitale vækst” vil VLAK-Regeringen skabe grundlaget for, at virksomheder kan udnytte nye teknologier til at skabe vækst og øge velstanden for alle danskere. VLAK-Regeringen har afsat 1 milliard kronera til strategiens initiativer frem mod 2025

Strategien går ud på, at Danmark skal have fuldt udbytte af den digitale omstilling. Virksomhederne skal have gode rammer til at udnytte nye teknologier. Og alle danskere skal have kompetencer til at begå sig i en digital fremtid.


Strategi for Danmarks digitale vækst indeholder i alt 38 initiativer og skal bringe Danmark på forkant med den digitale udvikling, og skabe vækst og velstand til gavn for alle i samfundet.


Strategien indeholder syv større initiativer:
  • Digital Hub Denmark - partnerskab for digital vækst
  • SMV: Digital
  • Teknologipagt
  • Teknologiforståelse i folkeskolen
  • Data som vækstdriver
  • Agil regulering, der muliggør nye forretningsmodeller
  • Løft af IT-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder


Kommentarer fra de tre ministre:

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K):

- Regeringen ønsker, at Danmark skal være en digital frontløber, hvor alle danskere får del i digitaliseringens gevinster. De nye teknologier kan gøre os rigere som samfund og har potentiale til at forbedre vores miljø, sundhed og liv på mange måder. Den mulighed skal vi gribe, og bringe Danmark klogt og forlæns ind i en digital fremtid.


Undervisningsminister Merete Riisager (LA):

- Vi skal ikke blot være brugere af teknologi. Vi skal også være dem, der former den. Det kræver, at vi ruster den enkelte elev til et stadigt mere teknologisk samfund.  Vi opretter et center for anvendelse af IT i undervisningen på erhvervsuddannelserne, og et nyt forsøg skal gøre os klogere på, hvordan vi bedst muligt gør teknologiforståelse til en større del af den enkelte elevs skoledag. Det handler ikke om, at alle i fremtiden skal blive it-udviklere men om, at alle børn får dyppet tæerne og får en grundlæggende forståelse af teknologien som byggesten i vores samfund”


Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind (V): 

- Digitale teknologier giver os nye muligheder. For eksempel kan big data og kunstig intelligens bruges på mange måder i nye produkter, i sundhedssystemet eller i virksomheders produktion, og det kan frigive hænder til andre opgaver. Derfor skal vi gøre danskerne i stand til at gribe de teknologiske muligheder. Vi skal uddanne flere inden for IT og teknologi og styrke forskningen i digitale teknologier. Det vil styrke vores konkurrenceevne globalt set og være til gavn for vores velstand.


Regeringen tager med strategien også initiativ til et årligt digitalt topmøde, hvor erhvervsliv, organisationer med flere sætter fokus på den digitale omstilling.


Strategi for Danmarks digitale vækst er blandt andet baseret på anbefalinger fra regeringens nedsatte Digitalt Vækstpanel fra maj sidste år samt input fra VLAK-Regeringens Disruptionråd.


Der er afsat i alt 1 milliard kroner til initiativerne frem mod 2025 som følge af en indgået politisk aftale om erhvervs- og iværksætterinitiativer. Den afsatte pulje er “fødselshjælp”, og der vil således også være privat medfinansiering til flere af initiativerne.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst