Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Passagertallet fløj frem i København

Fredag 12. januar 2018 kl: 11:43
Share  


Af: Redaktionen

2017 blev det ottende år i træk med vækst i Københavns Lufthavn. I alt 29.177.833millioner rejsende valgte lufthavnen på Amager, hvilket er en stigning på 0,5 procent. Bag tallene ligger der en fremgang på passagerer, der fløj direkte, og på passagerer, der fløj langt. Omvendt valgte færre at tage et indenrigsfly eller rejse via København og videre ud i verden

Lufthavnen kan notere, at der siden 2009 har været en konstant vækst i antallet af passagerer ind og ud gennem lufthavnen, Hvor der i 2009 var 19,7 millioner passagerer, var der som nævnt 29,2 millioner passagerer sidste år. Dermed er der tale om en vækst siden 2009 på 48,2 procent.


Københavns Lufthavne peger i forbindelse med årsstatistikken på, at der i 2017 var 18 dage med over 100.000 rejsende gennem terminalerne. Den 7. juli blev den travleste dag i lufthavnens historie med 104.609 passagerer.


- Flere end 100.000 passagerer er det nye normale på de store rejsedage - og det har flyselskaberne og lufthavnens ansatte virkelig fået gearet hele organisationen og servicen til, siger administrerende direktør Thomas Woldbye, der kan konstatere, at væksten ikke vokser ind i himlen.


I årets sidste måneder stilnede væksten af, og december sluttede med 3,8 procent færre passagerer end december 2016. 


Flere flyver direkte - og langt
Det seneste årti har tendensen været, at flere passagerer vælger at flyve direkte, når det er muligt, og tidspunktet passer. Det kan også aflæses i årets trafiktal, hvor antallet af lokalt afgående passagerer er vokset knap 3 procent til 14,5 millioner.


Også de lange ruter havde vokseværk. 185.000 flere passagerer rejste på en af de interkontinentale ruter ud i verden, hvilket er en stigning på 6 procent.


I 2017 åbnede nye ruter til New Delhi og Agadir (Marokko). Samtidig øgede flere flyselskaber antallet af afgange til Bangkok, Los Angeles og New York. 2018 byder på flere lange ruter, herunder Hongkong og Amman (Jordan). Desuden arbejdes der på yderligere ruter til Kina.


- Ser vi lidt bag tallene, er antallet af rejsende på ruterne til Kina vokset 5,3 procent til i alt 283.000. Ruterne til USA trives også godt med en vækst på 3,7 procent til 1.090.000 passagerer, siger Thomas Woldbye.


Af andre destinationer kan nævnes Dubai, der er vokset 9,7 procent til 351.000 rejsende. Højdespringer er Canada, der er vokset 20,7 procent til 157.000 passagerer.


Færre fløj indenrigs og i transfer
Til gengæld faldt antallet af rejsende på indenrigsruterne 5,8 procent til 1.611.369. Hvilket er et fald, som lufthavnen vil have vendt til en stigning.


- Derfor har vi sammen med de regionale lufthavne og indenrigsflyselskaberne sat gang i en stor kampagne for at øge kendskabet til, hvor hurtigt og nemt det er at flyve rundt i Danmark - og dermed også, hvor nemt det er at flyve via CPH og videre ud i verden, siger Thomas Woldbye.


På listen over top 10-destinationer ligger Aalborg nummer 6 med 861.236 rejsende.


Når det gælder transfer, var der også en negativ tendens i året, der gik. Antallet af transferpassagerer faldt 8,4 procent til 2.823.500. SAS står for 82 procent af transfertrafikken i Københavns Lufthavn.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Besparelser hos Midttrafik får Syddjurs Kommune til at overtage enkelte busruter
- Kommunerne skal overtage ansvaret for den kollektive trafik
- Udspil til sundhedsreform er et farvel til regionerne og deres kommunegrænseoverskridende busruter
- VLAK-Regeringen vil afskaffe regionerne
- FynBus’erne kører med nye takster fra 20. januar
- Priser på billetter og kort til tog ændrer sig 20. januar
- Politiet noterede 3.900 færdselsforseelser på skolevejene
- Nordjyllands Trafikselskab harmoniserer taksterne yderligere
- Passagerer kan reservere siddeplads i FlixBus’er
- Fynsk busvognmand er blevet idømt en bøde på 500.000 kroner
- Dækfirma få ny Key Account Manager i vest
- Ambulancen er en udbygget el-bil

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst