Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
INTERNATIONAL RAPPORT:

Piratangrebene er på det laveste niveau i 22 år

Torsdag 11. januar 2018 kl: 11:19
Share  


Af: Redaktionen

Pirateriet har de seneste år været nedadgående, og tallene for 2017 er de hidtil laveste siden 1995. I alt blev der registreret 180 angreb i 2017 ifølge nye tal fra International Maritime Bureau (IMB). Det er dermed blevet mere sikkert for handelsskibe at sejle globalt

Danske Rederier kalder det er godt nyt, men organisationen anbefaler stadig rederierne at være på vagt, for visse områder - eksempelvis ud for både ud for Øst- og Vestafrika - er fortsat plaget af pirateri.


- Danske Rederier glæder sig over, at antallet af piratangreb på globalt plan er det laveste i 22 år. Det er en overordnet meget positiv udvikling, men det er stadig en forfærdelig situation for de søfolk, som det går ud over. Zoomer man ind på det berørte regioner nemlig Øst- og Vestafrika, samt Sydøstasien, så er der desværre også kedelige tendenser at spore, siger Maria Skipper Schwenn, der er direktør i Danske Rederier.


I Guinea Bugten er antallet af angreb faldet til 36 i 2017, men syv ud af 16 skudepisoder fandt sted ud for Vestafrika. Efter nogle rolige år ved Afrikas horn, forsøgte pirater ni gange at angribe handelsskibe ud fra Somalias kyst. Derfor anbefaler Danske Rederier, at medlemmerne fortsat at være årvågen i området.


- Ser man nærmere på de ni angreb ved Somalia, så har de pågældende skibe i flere tilfælde ikke fulgt de internationale sikkerhedsvejledninger. Når piraterne kan angribe op mod 280 sømil ud for kysten, så er der ingen tvivl om deres kapacitet. Derfor anbefaler vi fortsat, at vores medlemmer udviser agtpågivenhed og foretager en risikovurdering, inden man sejler ind i de respektive områder. Her bør de se på fart, pigtråd, melding om tilstedeværelse i området, afstand til kysten osv, siger Maria Skipper Schwenn.


Interesserede kan se IMB’s rapport om pirateri her:

Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 46 nye maskinmestre er sendt ud fra Martec
- Terminalflytning gavende det lokale miljø
- Stena Lines første af fem nye skibe er kommet i vandet
- Nyt samarbejde skal udvikle og afholde maritim messe i Bella Center Copenhagen
- Dansk transportkoncern har budt på schweizisk konkurrent
- Britiske politikere stemmer bej til skilsmisseaftale med EU
- Maritim rekrutteringsvirksomhed ansætter ny afdelingschef
- Nordjysk havn får mere dok-kapacitet
- Familievirksomhed smører hjulene med ny salgsdirektør
- Havn på Sjælland vil flytte
- Norsk rederi har sat ro/ro-skib ind mellem Norge og Tyskland
- Besætning på konkursskib har det godt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst