Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

112.000 virksomheder har fravalgt revision

Torsdag 16. november 2017 kl: 09:22
Af: Redaktionen

Det har konsekvenser, når virksomhederne fravælger revision og andre revisorerklæringer med sikkerhed. Ifølge Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør i revisor-organisationen FSR - danske revisorer, kan det i sidste ende gå ud over virksomhedernes mulighed for at tiltrække investeringer og kapital

FSR - danske revisorer konstaterer, at antallet af virksomheder, der har fravalgt revision og andre revisorerklæringer med sikkerhed, er vokset fra 12 virksomheder i 2006 til over 112.000 virksomheder i 2016. Virksomhedernes fravalg af revisionsydelsen kommer i kølvandet på tre lempelser i revisionspligten, der er gennemført i løbet af de seneste 10 år. 


Første ændring kom i 2006, hvor virksomheder med en omsætning på op til tre millioner kroner fik lov at fravælge revisoren. Siden er revisionspligten lempet yderligere to gange, så alle virksomheder med en omsætning på op til otte millioner kroner i dag kan fravælge revision. Derudover kan virksomheder med en omsætning på mellem otte millioner kroner og 89 millioner kroner vælge, om de vil have revision eller en mindre omfattende ’udvidet gennemgang’ af regnskabet.


Ovennævnte fremgår af en ny analyse ”Anmærkninger fra revisor og mistede oplysninger ved fravalg af revision”, som FSR - danske revisorer har udarbejdet på baggrund af over 252.000 årsregnskaber for 2016.


Udviklingen i antal selskaber, der har fravalgt revision, udvidet gennemgang og review


Ifølge Tom Vile Jensen har det klare konsekvenser, at virksomhederne fravælger revisionsydelsen.


- På den en side bliver det selvfølgelig billigere at drive virksomhed, fordi revision jo koster penge. Bagsiden af medaljen er imidlertid, at investorer, banker og andre kreditorer ikke længere har fuld gennemsigtighed omkring virksomhedernes økonomiske sundhedstilstand. Det kan blandt andet have betydning for virksomhedernes adgang til at få lån og finansiering og for størrelsen af den rente, som virksomhederne skal betale for at låne i banken. Øget usikkerhed koster også penge for virksomhederne, siger Tom Vile Jensen.


Kreditorer og investorer ender med Sorteper
En anden konsekvens af at virksomhederne ikke længere får deres regnskaber revideret er, at de risikooplysninger, som revisorerne oplyser om i regnskaberne om for eksempel konkursrisiko, kapitaltab og lignende ikke længere er synlige for investorer, banker og andre kreditorer. Ud af de 112.000 virksomheder, der havde fravalgt revision og andre erklæringer med sikkerhed i 2016-regnskaberne, anslås det, at mellem 11. 000 og 19.000 virksomheder ville have haft mindst én anmærkning fra deres revisor om konkursrisici, kapitaltab og andre risikooplysninger.


Udvikling i det potentielle omfang af anmærkninger, som ikke kommer til offentlighedens kendskab


Tom Vile Jensen vurderer, at de manglende risikooplysninger om virksomhedernes sande sundhedstilstand kan være skadelige for virksomhedernes troværdighed og i sidste ende i forhold til deres muligheder for at tiltrække investeringer og kapital.  


- Det er investorerne og kreditorerne, der finansierer dansk erhvervsliv, og dem, der risikerer at stå med Sorteper, når effekterne af lempelserne af revisionspligten gøres op. Det er dem, der har penge i klemme i virksomhederne, uden at de har vished for, om den virksomhed, som de støtter med lån og finansiering, reelt er på vej i konkurs eller har mistet store dele af sin egenkapital, påpeger Tom Vile Jensen.    


Interesserede kan læse hele analysen her:

 
Fakta om lempelse af revisionspligt
  • Revisionspligten er blevet lempet i flere omgange. 
  • Før 2006: Alle regnskabsklasse B-virksomheder er omfattet af revisionspligt.
  • Fra 2006: Regnskabsklasse B-virksomheder med op til 3 millioner kroner i nettoomsætning får mulighed for at fravælge revision.
  • Fra 2011:Regnskabsklasse B-virksomheder med op til 8 millioner kroner i nettoomsætning får mulighed for at fravælge revision.
  • Fra 2013: Regnskabsklasse B-virksomheder med mere end 8 millioner kroner i nettoomsætning får mulighed for at vælge mellem udvidet gennemgang og revision.
  • Holdingselskaber sidestilles med klasse B-virksomheder i forhold til revisionspligten, så holdingselskaber med op til 8 millioner kroner i nettoomsætning på ”koncernniveau” får mulighed for at fravælge revision.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst