Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Bureaukratiet bliver enklere for affaldsvirksomheder

Mandag 6. november 2017 kl: 14:07
Share  


Af: Redaktionen

Miljøstyrelsen ændrer nu sagsbehandlingen for en række virksomheder, der behandler affald, så der kommer mindre bureaukrati - og virksomhederne bliver mere attraktive for udenlandske kunder

En række danske nyttiggørelsesanlæg, der for eksempel omdanner affald til energi eller til materialer til brug for ny produktion, får dermed et ønske opfyldt. Med den ændrede procedure bliver det muligt for anlæggene at søge en forhåndsgodkendelse til behandling af forskellige typer affald, så affaldet kan overføres til anlæggene for tre år ad gangen i stedet for kun ét.


- Vi fjerner kort sagt noget bureaukrati og gør det nemmere at handle med sekundære råvarer som affald samtidig med, at vi bevarer en høj miljøbeskyttelse. Det giver effektive og miljørigtige danske nyttiggørelsesanlæg en markedsfordel internationalt, fordi de bliver mere attraktive for udenlandske virksomheder, der skal af med affald, siger kontorchef i Miljøstyrelsens enhed for Cirkulær Økonomi & Affald, Camilla Bjerre Søndergaard.


Ændringen er én af en række byrdelettelser, som erhvervet har efterspurgt, og som gennemføres af regeringens Taskforce for Øget Ressourceeffektivitet. Taskforcen består af folk fra Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen.


Skal give en konkurrencefordel
Muligheden for at importere affald til forhåndsgodkendte anlæg for tre år i stedet for ét er til stede i EU's Transportforordning, men kun omkring hvert fjerde EU-land har udnyttet muligheden. Dermed får de danske virksomheder en konkurrencefordel i forhold til andre europæiske lande.


Sekretariatsleder Marianne Munch Jensen fra brancheforeningen Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) peger på, at det i dag er dyrt, komplekst og tidskrævende at få en importgodkendelse.


- Med den nye praksis hos Miljøstyrelsen kan de udenlandske kunder i princippet spare to tredjedele af omkostningerne. Det gør det mere attraktivt at få affald behandlet på danske nyttiggørelsesanlæg. Det er grunden til, at ARI’s medlemmer har efterspurgt denne mulighed, og vi er meget glade for, at regeringen arbejder med at fremme cirkulær økonomi ved at fjerne barrierer som denne, siger hun.


Danske nyttiggørelsesanlæg kan søge forhåndsgodkendelse via Miljøstyrelsens hjemmeside - klik her:


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-messe danner rammer om logistikkonference
- Danske Rederier kalder Brexit-aftale for godt nyt
- Chauffører fik lov til at beholde det lille kørekort
- Shippingfirma var alene formidler over for et handelsfirma
- Elekstriske varebiler kører ind i Jordan
- Iveco bære transporten ind i fremtiden med grøn gas
- Transportorganisation bakker op om opfordring til fælles EU-regler
- Ministre opfordrer til fælles EU-regler om NOx-snyd
- PostNord kører fortsat med udenlandske chauffører
- Bilist kørte ind i vejarbejder - og stak af til fods
- Vognmand fra øst hentede tip-trailer i vest
- Flertal vil pålægge VLAK-Regeringen at kontrollere dyretransporter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst