Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportorganisation og AMU-center samarbejder om trafiksikkerhed og færre skader

Fredag 20. oktober 2017 kl: 09:10
Share  


Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD har indledt et samarbejde med AMU-Fyn om kørekurser og skadesanalyser. Målet er at nedbringe antallet af trafikulykker og skader. Ud over øget trafiksikkerhed er der penge at spare ved at have fokus på færre skader

- Trafiksikkerhed er et væsentligt fokus for os, og vi ønsker at bidrage aktivt til at nedbringe antallet af ulykker. Vi vil gerne påtage os et særligt ansvar for at støtte op om kampen mod færre trafikulykker der, hvor der er en lastbil, trækker eller bus involveret, siger Jørgen Smed, der er uddannelsesansvarlig hos ITD.


Det er baggrunden for aftalen med AMU-Fyn, som tilbyder tre særlige kurser til alle gods- og busvognmænd. Det drejer sig om uheldsforebyggelse, skadesanalyse af virksomheden og masterdriveruddannelsen. Kurserne er primært rettet mod chauffører.


Ud over at det højner trafiksikkerheden, kan der også være god økonomi i at benytte sig af kurserne.


- De virksomheder, der har fokus på forebyggelse, vil have færre skader, som vil kunne ses på bundlinjen, i og med at der vil være færre udgifter til både selvrisiko samt øvrige unødige omkostninger ved en bil, der står stille. Oftest følger der også en prisforhøjelse på virksomhedens forsikringer i kølvandet på større skadesudbetalinger. Derfor giver det rigtig god mening at forebygge skader, siger Arne H. Hansen, der er direktør i ITD Forsikringsservice.


- Vi vil meget gerne have en dialog om, hvorfor skaden skete, og hvad der kan gøres for at undgå, at det gentager sig - det handler typisk meget om adfærd. Gennem en skadesanalyse kan vi skabe et overblik over, hvilke typer af skader virksomheden har haft, og hvor der skal sættes ind for at undgå disse i fremtiden. Det har den sideeffekt, at antallet af ulykker på landevejen vil falde, fortsætter han.


Kurserne er åbne for alle og afvikles over hele landet. Lignende kurser udbydes ligeledes som AMU-kurser hos DEKRA.

Uheldsforebyggelse er et kørekursus, hvor alle virksomheder kan tilmelde en eller flere chauffører. Chaufføren lærer at manøvre sit køretøj optimalt samt navigere sikkert under påvirkning af de mange distraktionsfaktorer, der mødes i hverdagen. Desuden får kursusdeltageren indsigt i hensigtsmæssig kørselsadfærd til afværgelse af uheld i forskellige situationer.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Den servicerede bil holder i den grønne zone
- DI Transport kommenterer havenudvikling som en afvikling
- Pakkedistributør er parat til årets travleste tid
- 69-årig man er sigtet for indsmugling af hash og amfetamin
- Slageri-koncern stiller krav til sine transportører
- Danish Crown’s initiativ kan ikke stå alene
- Scania indfører en ny zone
- Politiet var i aktion mod social dumping i Greve
- Færgerederi på Øresund skifter navn
- Transportvirksomhed udvider samme-dags koncept på tværs af Øresund
- Lønudviklingen aftager en smule
- Scania’s transportlaboratorium vil køre fossiltfrit

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst