Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aarhus Letbane gør status på vej mod godkendelse

Fredag 13. oktober 2017 kl: 13:57
Af: Redaktionen

Aarhus Letbane fortsætter arbejdet med at opnå godkendelser fra Trafikstyrelsen, så Danmarks første Letbane hurtigst muligt kan få lov at køre med passagerer. Letbanens første åbningsdato var sat til juni, men blev i god tid inden udsat nogle måneder og sat til 23. september. Men aftenen inden sagde Trafikstyrelsen nej ti at udstede de nødvendige godkendelser

Siden da har Aarhus Letbane og letbanens operatør, Keolis, arbejder målrettet på at opnå de sidste godkendelser, der skal til, for at Letbanen officielt må åbne. Letbanen har i tre måneder kørt testkørsler efter køreplanen, men mangler stadig de nødvendige tilladelser og godkendelser for at kunne få lov til at åbne dørene for passagerer.


Både Aarhus Letbane og Keolis har i samarbejde med Trafikstyrelsen aftalt processer for det videre arbejde.


Keolis forventer mandag 16. oktober at fremsende en opdateret version af det sikkerhedsledelsessystem, som Trafikstyrelsen ikke kunne godkende 22. september, mens Aarhus Letbane afventer en afklaring af Trafikstyrelsens seneste kommentarer til de tekniske regler. Efter planen fremsender Aarhus Letbanes uvildige assessor en opdateret sikkerhedsvurderingsrapport til godkendelse hos Trafikstyrelsen 20. oktober.


Først godkendelse, så åbningsdato
Aarhus Letbane bør kunne sættes i drift umiddelbart efter, at Trafikstyrelsens sagsbehandling af de sidste forhold er afsluttet. Når Aarhus Letbane har modtaget alle godkendelser fra Trafikstyrelsen, forventes det efter aftale med ejerne, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, at Letbanen vil blive sat i gang med tre til syv dages varsel.


Indtil godkendelserne foreligger, fortsætter Aarhus Letbane som hidtil med at køre efter køreplanen, dog uden passagerer.
Aarhus Letbane kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår Letbanen kan forventes at åbne på Odderbanen, men vurderer at det bør kunne ske i perioden fra midt i december til midt i januar.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst