Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flertal i Folketinget vil åbne for udlæg i hele vogntoget

Onsdag 4. oktober 2017 kl: 10:44
Af: Redaktionen

Vognmandsorganisationen DTL er med egne ord “endog meget tilfredse med”, at et flertal i Folketinget vil finde en mulighed for, at myndigheder - eksempelvis politiet - kan gøre udlæg i hele vogntoget, når en chauffør eller vognmænd har brudt reglerne så meget, at han ikke må køre videre. Hidtil har myndighederne kun kunnet gøre udlæg i det trækkende køretøj. Administrerende direktør i DTL, Erik Østergaard, kalder det en milepæl i opgøret med social dumping

Erik Østergaard roser de klare meldinger fra Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.


- Lykkes dette flertal med at finde en model for at gøre udlæg i hele vogntoget, så kan det blive et vendepunkt i kampen mod social dumping. For det vil tvinge transportkøber til at sikre sig, at forholdene omkring transporten er i orden. Dermed bliver ansvaret for bilens stand, løn- og arbejdsvilkår, overholdelse af køre- hviletidsregler osv. ikke bare noget man kan sparke nedad til den rumænske chauffør på én eller anden rasteplads i landet, siger Erik Østergaard og fortsætter:

- For varerne skal frem, og så står der altså værdier for hundredetusinder eller millioner i rabatten. Jeg tænker, at det nok skal hjælpe på viljen til at tage et medansvar for at få tingene frem.


Det er i forbindelse med behandlingen af beslutningsforslag B103, at spørgsmålet om udlæg i hele vogntoget igen er kommet frem. Forslaget handler om indførelse af permanente nummerpladescannere ved grænsen og på udvalgte transportknudepunkter, om højere bøder til speditører og vognmænd for deres chaufførers overtrædelser af køre- og hviletidsbestemmelserne, om indførelse af tidsbegrænset parkering på rastepladser. 


Flertallet konstaterer endvidere, at der i dag er en udfordring i transportsektoren med udenlandske vognmænd eller speditører, der efter udstedelse af bøde rekvirerer en ny trækker uden at betale bøden. Flertallet vil se nærmere på muligheden for at gøre udlæg i hele vogntoget, så både trækker og trailer/anhænger kun udleveres, når bøden er betalt, eller uregelmæssigheden er bragt i orden.


- Jeg har et ret usentimentalt forhold til dem, der lukrerer på social dumping. Sagen er, at mange virksomheder og transportkøbere taler om børnearbejde, om økologi, fair trade og alskens mærkningsordninger. Men når det kommer til fair transport og deres eget medansvar for, at varer er transporteret under ansvarlige og ordentlige forhold, så rækker viljen ikke så langt. Og derfor er dette forslag, og arbejdet med at finde en model for at tage udlæg i hele vogntoget, et vigtigt skridt på vejen til at minde om ansvar og ordentlighed fra produktion til kunde, siger Erik Østergaard.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst