Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Østjyllands største havn danner basis for knap 10.000 arbejdspladser

Torsdag 24. august 2017 kl: 12:42
Share  


Af: Redaktionen

Arbejdspladser, værditilvækst og skatteprovenu er tre resultater at aktiviteterne i Aarhus Havn, der er den største havn i Østjylland, og som rummer den største containerhavn i Danmark

En ny analyse viser, at Aarhus havn har en markant betydning for den regionale økonomi og beskæftigelse, ligesom havnen bidrager med over 6 milliarder kroner til den samlede danske værditilvækst.


Analysen, der er gennemført af Syddansk Universitet i samarbejde med Center for Regional- og Turismeforskning, er bestilt af brancheorganisationen Danske Havne.


Udover at bidrage til den danske værditilvækst, viser analysen, at den østjyske havns aktiviteter direkte og indirekte skaber knap 10.000 arbejdspladser, hvoraf de 8.000 arbejdspladser ligger i Aarhus Kommune. Desuden skaber havneaktiviteterne et skatteprovenu på 1,4 milliarder kroner, hvoraf de 372 millioner kroner er skatteindtægter til Aarhus Kommune.


Borgmester Jacob Bundsgaard (S), der også er formand for Aarhus Havns bestyrelse, er tilfreds med, at analysen markerer, hvilken betydning Aarhus Havn har for både den lokale, regionale og nationale økonomi.


- Aarhus Havn og alle virksomhederne på havnen spiller en væsentlig rolle for både beskæftigelsen, værditilvæksten og skatteprovenuet.Transporterhvervet, som vi er en del af, er en uundværlig del af en globaliseret verden. Derfor er det også så afgørende, at både politikere, erhvervsliv og borgere forstår vigtigheden af en velfungerende infrastruktur, siger Jacob Bundsgaard.


Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen er enig med Jacob Bundsgaard og er overbevist om, at en tilsvarende analyse om 10 år vil give et billede af en havn, der har endnu større betydning, end den man ser nu.


- Søtransport er både datidens og fremtidens transportform. Vejnettet i store dele af Europa er allerede plaget af trængsel, og miljømæssigt er der heller ingen tvivl om, at søtransporten fortsat vil være en attraktiv transportform. Desuden er jeg sikker på, at Aarhus Havn vil klare sig godt i forhold til den strukturudvikling, der uundgåeligt vil finde sted blandt havnene i Danmark i løbet af de næste 10 år, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.  




Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- ITD har stævnet EU-Kommissionen i spørgsmålet om statsstøtte til PostNord
- Transportfirma fra Sverige fejrer fremgangsrigt første år i Danmark
- Hollandsk hybrid kan køre op til 50 km på ren el
- Plug-in hybrid-lastbil kan køre op til 10 kilomete rpå strøm
- Ekspres-koncern justerer sine priser
- Dansk transportkoncern får ny partner på det tyrkiske marked
- Årets varebil blev enten den ene, den anden eller den tredje
- Sortimo præsenterer digitalt univers ved messe for erhvervsbiler
- Benzin og diesel bliver mærket
- Polsk chauffør blev idømt fængselsstraf og udvisning
- Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken
- 80-årig kvinde cyklede ind i en skraldebil - og er efterfølgende død

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst



Klik venligst