Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederikoncern køber norsk kystrederi

Torsdag 27. juli 2017 kl: 18:00
Af: Redaktionen

Rederikoncern køber norsk kystrederi

Samskip, der blev etableret i Island i 1990 og i dag har hovedsæde i Rotterdam i Holland med både søtransport og kombinerede transporter på programmet, har købet det norske rederi, Nor Lines AS, der har hovedsæde i Stavanger og specialiseret sig i søtransport langs norges kyst

Rederikoncern køber norsk kystrederi
Samskip overtager aktiviter med tilknytning til Nor Lines AS som en del af en større ekspansion af koncernens shipping- transport- og logistikforretning i Norge. Nor Lines har en årlig omsætning på omkring 110 millioner euro - cirka 817 millioner danske kroner.


Aftalen om at overtage Nor Lines AS’ aktiviteter er indgået med DSD Group, der har ønsket at sikre fremtiden for Nor Lines som en del af en større koncern.


Samskip’s køb af Nor Lines A/S’ aktiviteter skal godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder, inden det kan realiseres. Købet omfatter terminal-aktiviteter i Norge, lagerservice og landtransportservide. Fem ud af en flåde på syv multi-purpose skibe vil bliver overført i en time-charter-aftale med Samskip. Aftalen betyder også, at 170 medarbejder fordelt på 14 afdelinger rundt i Norge vil blive Samskip-medarbejdere. Aktiviteterne vil fortsat blive markedsført under Nor Lines-navnet.


- Købet af Nor Lines er en stor mulighed for Samskip, siger Ásbjörn Gíslason, der er administrerende direktør i Samskip Logistics.


- Det er en naturlig og markant udvidelse af vores shipping- og logistik-aktiviteter i Norge, som vil udvide vore tilbud over for kunderne, siger han videre.


Han peger på, at Nor Lines resultater har været skuffende de seneste år, men at han er overbevist om, at Samskip kan skabe synergier ved at kombinere styrkerne i det to virksomheder, så effektiviteten øges og servicen over for kunderne udvides.


Samskip har gennem de seneste år styrket sin tilstedeværelse i Norge gennem naturlig vækst og opkøb. Samskip transporter i dag omkring 90.000 teu årligt mellem Norge og det nordlige Europa - antallet forventes at vokse yderligere gennem købet af Nor Lines. 


Samskip’s datterselskab frigoCare frysehus og terminal i Aalesund danner et vigtigt knudepunkt for både Samskip’s containeraktiviteter og Nor Lines rutenet. Samskip ejer i dag også 50 procent af Bergen-virksomheden Silver Sea AS, som opererer med 14køleskibe.


Samskip, der er en ISO14001-certifiseret virksomhed med anerkendt fokus på en bæredygtig transportpolitik, får med overtagelsen føje de naturgasdrevne skibe - Kvitnos og Kvitbjørn - til sin flåde. Skibene, der blev leveret i 2015, har elimineret NOx-udslippene, mindsket udslippet af SOx og udleder over 70 procent mindre CO2 end tilsvarende lastbiltransport opgjort i ton/km. Generelt er gas-skibene 65 procent mere energieffektive end skibe, der sejler på almindelig marine brændstof.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst